Adsense-top

Шокиращ факт! В затворите липсвал правилник за вътрешния ред, обяви надзирател

"Вече няколко години в местата за лишава от свобода липсва правилник за вътрешния ред в местата за лишава на свобода, което създава проблеми на надзорно-оранителния състав. 
Този шокиращ факт изнесе в предаването “Лице в лице” по БТВ Цветан Михайлов  - представител на синдиката на служителите, работещи в затворите.
Според действащите сега правила затворниците имали повече права, отколкото отговорности.
Днес надзирателите са внесли искане, с което ще настояват да им бъдат предоставени резултатите от проверката след бягството на двамата затворници от Софийския затвор.
По думите му засега не могат да вземат страна. 
Според него комплексни са причините за бягството от затвора - най-вече подценяване и несъобразена органция.
Той вметна, че международните стандарти отричат изолацията като средство за поправяне.
Когато идва храна при затворниците, тя се проверява от един човек с матал детектор за кратко време, тъй като наздирателие са много натоварени с други дейности, посочи той. Реакцията на обществото не е изненада.
Отговорните лица в лицето на министрите, по думите му, следваше да дадат една по-ясна картина за случилото се. Той заяви, че категорично изключва твърденията, че само чистаката и социалният работник са реагирали на създалата се ситуация.
Вече няколко години в местата за лишава от свобода липсва правилник за вътрешния ред в местата за лишава на свобода, заяви Михайлов. Това създава проблеми на надзорно-оранителния състав, посочи той.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...