Adsense-top

Ако западът много ни притиска, имаме право и да напуснем, нека го чуят най-сетне...

 
"Очевиден е натискът над България да взема неизгодни на нея решения, без никаква компенсация, и изцяло за наша сметка.
Очевидно това е мисленето на запада. Те са си такива. Приемат чуждото като свое, дори правото на мнение.
Но е време и да чуят, че ако продължават така, ние имаме и пътека на вън. Време е някой да им го каже."
Всичко това съобщи президентът Румен Радев на страницата си във Фейсбук по случай светлия празник "Цветница".
"Сигурен съм, че премиерът доста трудно е решил да не гоним руски дипломати. Вероятно това е свързано с нарастващия риск от избори, и с обстоятелството, че 80-90% от хората са русофили. Но е факт че позицията ни е такава, и според мен - тя е правилната. Затова и следва всички да я подкрепим. Но ще има ли смелост правителството да направи и по-важната стъпка - да заплаши ЕС, че ще напуснем, ако не престанат да ни изнудват за какво ли не. И тук не говоря само за дипломатите, говоря за поредния рунд срещу българските шофьори на ТИР-ове, говоря за предстоящото орязване на структурните фондове, говоря за гей-браковете, джендърите и моралния натиск. До кога ще ги търпим? Ние не посягаме на нищо тяхно, а те непрекъснато си намират повод да искат нещо от нас..." - почти гневно каза държавният глава.
Вероятно позицията му е синхронизирана с премиера, защото няколко минути по-късно, и в профила на Борисов излезе отговор.
"Очевидно след години на разделение, народът ни вече започва да се обединява. Съгласен съм с президента. Трябва да спре това изнудване към България. Ние сме независима държава, историята ни е от преди историята на всяка друга държава в Европа. И ще е след историята на всяка друга. Нека Европа чуе - България не ви е слуга, а ако искате мъдрост, слушайте България, а не ни поучавайте..."
Наши източници сочат, че в момента се готви обща парламентарна декларация на основните сили, която да изрази върховната воля на държавата по този казус...
България май се пробужда, след 28 години изкуствена кома...

1 април 2018
Г.Н.

3 коментара:

  1. Изглежда ми като първоаприлско...

    ОтговорИзтриване
  2. най после и българският президент даима собствено мнение дане споделя западните възгледи който са ужас9яващи за страната ние сме народ който несе подчинява на западните блюдолизци товае 8кощунствос нацията ни да подкрепям го да несе страхува ада действа ниесме зад него дерзай Радев напред с вас е БЪЛГАРИЯЯЯЯЯЯЯЯ!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...