Adsense-top

Румен Радев: Строим пътища с дупки! Огради, които падат преди да са започнали да работят...

Президентът разкритикува работата на правителството и Народното събрание
В момента България прилича на строителна площадка. 
Някакви хора носят материали, други ги крадат, защото е тъмно.
„Едни и същи фирми печелят обществени поръчки. От 10 фирми накрая остава една. 
Фирми с неясна собственост и капитали изкупуват енергопреносната мрежа. 
Това разкрива неспособността на държавата да защити обществения интерес“, коментира президентът Румен Радев по време на лекция пред студенти и преподаватели в УНСС.
„Когато говорим за икономика, трябва да помним, че тя е пряко свързана с политиката. 
Не трябва да забравяме, че успехът на всяка политика се измерва с ползите за обществото. 
България е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз. Българските пенсионери мизерстват“, остро припомни още държавният глава. Неговите критики идват по време на визита на премиера Бойко Борисов в Косово.
Радев изнесе лекция за социално-икономическото развитие на България пред посланици, преподаватели и студенти в рамките на Младежки икономически форум в УНСС.
„В момента България прилича на строителна площадка. Някакви хора носят материали, други ги крадат, защото е тъмно. Едни хора строят магистрали, а след тях остават дупки, защото е тъмно. Крайно време е да включим прожекторите!“, призова Румен Радев.
„Нация, която инвестира в стиропор и оставя децата си в безнадеждност и невежество, няма радостно бъдеще. Затова ще подкрепя всяко правителство, което издигне като приоритет политики за образование и ги превърне в действие. Ще работя с ентусиазъм с това правителство, за което такива политики са приоритет и вътрешна потребност“, каза още той.
По думите на президента във висшето ни образование е нужно да се изгради една конкурентна среда, в която трябва на базата на знанията да отстояваш своите тези и виждания. „Убеден съм, че нашата система за висше образование трябва освен да предлага необходимите знания, но и да възпитава личности и лидери с необходимите компетенции за предизвикателствата на бъдещето. 
А бъдещето принадлежи на тези, които успеят да изградят ефективна система, която да им позволи да придобиват първи необходимата информация, да я направят в знание и да използват това знание с необходимите инструменти", каза още Радев.

Източник: Хак нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...