Adsense-top

Измислиха "ековинетки", спират 99% от колите в градовете... Със 700 лв. заплата няма как нова кола...

Ековинетки с различен цвят ще лепим на колите си. Те ще зависят от вредните газове, които изхвърля автомобила. Старите коли няма да влизат в центъра на градове.
Съвсем скоро при преглед автомобилите ни ще получават категория – подобно на звездите в хотелите. Но според изгорелите газове. Така наречените “ековинетки“, които ще лепим на стъклата на колите си, съобщава Нова телевизия.
Измерванията показват, че у нас 60 % от замърсяването на въздуха идва от трафика. Средната възраст на автопарка в България е 20 години. А всяка година се регистрират над 260 000 коли втора ръка, внос от Европа.
Регистрацията на екоавтомобили у нас е повече от символична: от КАТ отчитат близо 2500 хибрида и малко над 270 електромобила.
В Париж колите на пътя са средно на 9 години. Видът на винетката се определя от годината на производство и двигателя на автомобила. Така, в зелено са оцветени стикерите за електрическите и хибридни коли, а в сиво - за най-старите и замърсяващи, с право да циркулират из парижките улици.
До два-три месеца подобни ековинетки въвеждат и за автомобилите у нас. Стикерите ще са в три цвята и ще се лепят по време на годишните технически прегледи. А данните за изгорелите газове ще се подават директно в «Автомобилна администрация“.
В битката с мръсния въздух - в Германия кметовете вече могат да забраняват старите дизелови автомобили в центъра на най-замърсените градове. От 15-те милиона коли на дизел, регистрирани там, ще бъдат засегнати над 10 милиона - всички под нормата Евро 6 - пуснати на пазара преди септември 2015 г.
Така фактически, целта е хората да бъдат свалени от колите, и вкарани насила в градския транспорт на Фандъкова, която събира по 1,60 лв. за билетче. Самият градски транспорт банкрутира, защото народът не може да плаща тези цени, и или се вози гратис, или се качва на колите.
Хората у нас са бедни, и не могат да си купуват не само електромобили, но дори обикновени нови коли. Най-евтината нова малолитражка е 18000 лв. Как се купува това с нетна средна заплата от 700 лв.?
Изобщо, всичко в името не скубането в полза на ГЕРБ...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...