Adsense-top

Над 90% от хванатите в корупция служители на МВР се измъкват с оправдателна или условна присъда

Дори всички да влязат в ареста, съдебната система ги пуска
Акция на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР вкара в ареста началника на районното управление в Раковски Георги Илиев заедно с двама негови подчинени. 
Според първоначалната информация служителите на реда са заподозрени в злоупотреба със служебно положение и изнудване. 
В същото време половината наличен състав в града беше уличен в корупция.
"Оказва се, че над 90% хванатите в корупция служители на МВР се измъкват с оправдателна или условна присъда поради различни обстоятелства. 
Това не е единичен случай. Подобни арести имаше и в Първомай, Бяла Слатина, Пловдив, София и други, но се повтаря едно и също", категорична е криминалната журналистка Богдана Лазарова в "България сутрин".
По думите ѝ дори "Вътрешна сигурност" на МВР да излови и вкара в арестите всички, замесени в корупционни практики служители, съдебната система след това ще ги пусне да си ходят и всичко пропада.
Журналистът Стефан Ташев е на мнение, че системата за вътрешна сигурност е зле.
"Служителите на МВР са се заклели да служат на държавата. Митове и легенди са, че в МВР взимат 600 лв. Като се сложат всички привилегии и допълнителни бонуси, се натрупват около 1000 лв. Там някой си мисли, че като сложи значката и пистолета на кръста и от него зависи всичко в по-малкия град. Това е извратено мислене", твърди журналистът пред Bulgaria ON AIR. Според него периодично се задържат хора за вземане на подкупи и други корупционни схеми, но след това случаят се потулва и след година уличеният в незаконна дейност иска да се върне на мястото си. Ташев допълни, че е нужно реформиране на системата - както тази на МВР, така и съдебната.

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...