Adsense-top

Скоростта по част от „Тракия“ става 90 км/ч заради дупките

 
Агенция пътна инфраструктура (АПИ) реши да ограничи от днес скоростта по част от магистрала "Тракия" до 90 км/ч - колкото е лимитът по двулентов междуградски път.
Причината: участъкът между 134-ти и 156-ти километър е в тежко състояние и представлява опасност за автомобилите, ако се движат със стандартната скорост от 140 км/ч.
В официално съобщение до медиите АПИ казва, че участъкът не е ремонтиран основно от построяването му през 1995 г.
Не се съобщава обаче защо досега той не е бил ремонтиран, а се стига до ситуация, в която съществуването на магистрала се обезсмисля за неопределено време.
От пътната агенция съобщават, че през тази година предстоят ремонтни дейности в отсечката. Предвидено е обновяване на пътната настилка, полагане на хоризонтална маркировка, ремонт на пътни съоръжения, подмяна на ограничителните системи и пътни знаци и др.
От пресцентъра на АПИ коментираха за Еconomic.bg, че засега не се знае кога ще приключат ремонтите и съответно не се знае кога скоростта отново ще бъде вдигната до 140 км/ч.
АПИ не за първи път въвежда тези ограничения заради лошото състояние на магистралите в страната. Същата бе ситуацията в началото на 2015 г., като тогава правителството отпусна извънредно 100 млн. лв. за ремонт на участъка край Пазарджик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...