Adsense-top

Лицемерие: Окупацията на Чехословакия е 82 жертви и е "терор", Виетнам е 2 млн. жертви, и е "борба за демокрация"...

И до ден днешен "Пражката пролет" се ползва като пропагандно клише колко лош е комунизмът. И до ден днешен не се прави нито едно сравнение с аналогични действия на западния блок.
А те стават по едно и също време - 60-те години. И двете са продиктувани от един и същи мотив - да не се позволи настъпление на глобалния противник във важен регион.
Пражката пролет е потъпкване на американска "цветна революция" в Чехословакия. А американското нахлуване във Виетнам е потъпкване на социалистическа революция, която превзема страната.
Но нека стигнем до резултатите.
По време на "Пражката пролет", са убити 82 чешки граждани. Пропагандата раздува самозапалването на Ян Палах, който и до днес е супер-герой.
По време на Виетнамската война са убити 2 милиона души. Включително 55 хиляди АМЕРИКАНЦИ. Американският народ плаща сурова цена за действията на своя режим.
Но пропагандата си върви. Виетнамската война се позабрави, а Прага все още я раздуват като чудовищно престъпление.
Ян Палах е един изгорял чех. Във Виетнам стотици хиляди изгарят от напалм, вкл. деца. Страната е отровена с "еджънт ориндж", ползван за да се унищожат дърветата, та да няма къде да се крият партизаните. И до ден днешен се лекува от раните си.
Никой обаче не пропагандира Виетнам като военно престъпление на САЩ, продиктувано от идеологически причини.
А Пражката пролет се дъвче като гигантско престъпление на комунизма.
Ето това са двойните стандарти на лъжовния запад. А ние се гордеем да сме част от лъжците.
Истината е, че капитализмът е много по-лош от социализма, и докато не разбираме това, ще ни варят на бавен огън - в добрия случай, и ще ни пускат химия и обеднен уран - в лошия...
После ще пропагандират, че са се борели за нас... 

Добри Божилов

1 коментар:

  1. Истината е, че капитализмът е много по-лош от социализма, и докато не разбираме това, ще ни варят на бавен огън - в добрия случай, и ще ни пускат химия и обеднен уран - в лошия..

    Супер.

    Сега си хвърли компа, спри интернета и всичи други постижения които ползваш които не произлизат от социализма

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...