Adsense-top

САЩ изискаха още 4 българи, властта трепери - не смeе е да ги арестува...

 
Четирима българи, за които е постъпило искане от Интерпол, няма да бъдат задържани . Основанията са искането са същите като при Желяз Андреев.
По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров лицата няма да бъдат задържани.
Лицата са установени и се намират на територията на град София.
Единствените действия, които могат да бъдат предприети е те да бъдат задържани с прокурорско постановление.
Става въпрос за две жени, набор 87 и 69, и двама мъже - 80 и 86 г. родени. Заповедите са издадени въз основа на идентична фактическа обосновка като при Желяз Андреев. "Самите искания са постъпили и незабавно днес бяха докладвани от главния секретар на МВР", обясни Цацаров.
По предложение на главния прокорор съществува клауза в Договора между България и САЩ за провеждане на експертни консултации между Министерство на правосъдието и Държавния департамент на САЩ. Главният прокурор вече е изпратил писмо до правосъдния министър Цачева. Главният прокурор и прокурори от ВКП са готови да участват в тези консултации.
На извънреден брифинг в прокуратурата Сотир Цацаров обясни, че от една страна сме длъжни да изпълним международния договор, в случая обаче са налице действия, които могат да доведат до необосновано засягане на правата на българските граждани.
Съвсем очевидно Бойко Борисов е в менгемето между исканията на Имперското ръководство, и бунта на народа в колонията. Най-вероятно, дългосрочно ще обслужи Империята. Сега ще помилва тези мъченици, но договорът за екстрадиция ще остане. Точно така стана предния път.
Истинското решение е изобщо да отпадне това позорно споразумение. Но подобно нещо Империята на злото никога няма да позволи...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...