Adsense-top

Не знаех, че БНР има 4 оркестъра, може и 5-6 да станат, но до кога ще храним непотребни музиканти...

Аз не знаех, че нашето радио има четири оркестъра. Може да станат и пет, и шест. 
Мислех, че съвсем друга е неговата функция. 
Но се разбра, че имаме и четири оркестъра. 
Сега Менда Стоянова ще ходи да се среща с тях. 
Не знам каква я свириха под моите прозорци, какво се очаква да направя аз.
Това коментира днес премиерът Бойко Борисов по повод протеста на музикалните състави в БНР. 
От началото на седмицата музикантите протестират с искане бюджетът на медията за съставите да се увеличи, за да може възнагражденията им да се повишат с 50%.
С цялото ми уважение към тях, сигурно са прекрасни музиканти, ама радиото има четири оркестъра. Или пет. Гвардейците имат, МВР имат. В края на краищата има и пазарен принцип, изнасят се концерти, купуват се билети и се издържат. Не може за всяка тема да става въпрос по този начин, заяви Борисов по време на дискусията на тема "България в Еврозоната. Икономическата логика срещу митовете".
Вчера бях свидетел на БНР - с цялото ми уважение - неговият председател трябва да обясни на хората там, че ние само изпълняваме един ангажимент да дадем субсидията, държавата трябва да я даде, а оттам нататък ръководството и начинът, по който разпределя парите, са си изцяло негови, каза премиерът.
Сутринта слушах метеоролозите в Монтана. 15 милиона повече се дадоха за бюджета на БАН. И една уважаема госпожа от БАН, която не познавам, каза: "Премиерът ни каза да даваме за статии и за подобни неща, а не за научноприложните дейности, които имат". Просто не бива така вече, коментира Борисов.

Източник: ОфНюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...