Adsense-top

Ердоган поиска да премахнем ПВО-ракетите С-300, Бойко склонен да приеме...

 
Най-наглият вожд в региона - турският диктатор Ердоган, направи стъпка към финално разоръжаване на България, преди да ни нападне.
Днес той обяви, че трябва балканските членки на НАТО да изградят обща противо-въздушна отбрана, защото така ще може по-добре да се защитава небето, и да се намалят разходите.
Зад тези думи се крие по същество конфискация на българската ПВО, която е единствената структура, оцеляла от времето на силната ни социалистическа армия.
Съгласно предложението на Ердоган, ракетите трябва да станат общи и да се разположат на "най-ефективните" за защита на полуострова места.
Но тези места всички се оказват на територията на Турция - около най-стратегическата точка - Проливите. Наистина, там разположени ракети, ще покриват България, Гърция, и почти цяла Малоазийска Турция.
Т.е. с тази брутална идея, Ердоган иска България да си предаде ракетите под негов контрол.
Ако останем без С-300, няма какво да спре поголовна бомбардировка като тази, която се случи над Сърбия.
България може да мобилизира значителна пехота, добре въоръжена с леко и средно оръжие.
Тя би могла да окаже поне за известно време, съпротива.
Но ако Турция получи тотално въздушно надмощие, тя може да срине фактически цялата икономика, като взриви всички по-важни електроцентрали, рафинерии и пр. После с държава в каменната ера, няма как да воюваме.
Слуховете сочат, че Бойко Борисов е склонен да приеме предложението, в името на "добрите отношения с Ердоган".

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...