Adsense-top

16-годишен запали българското знаме, забраняват ни да кажем етноса, но името му е Хасан...

На 2 април 2018 г. под ръководството на Специализираната прокуратура започна разследване за опетняване на националния трибагреник на Република България - престъпление по член 108, ал. 2 от Наказателния кодекс.
Извършен е оглед на местопроизшествието от прокурор от Специализираната прокуратура и следовател от Следствения отдел на СП. Установен е и извършителят – 16-годишният Хасан А., ученик в десети клас на училище в Провадия.
Националното знаме на Република България е било подпалено в училище „Д-р Петър Берон“ във варненското село Царевци, откъдето е десетокласникът. Инцидентът е станал на 1 април тази година.
До момента е установено, че ученици от селото се събирали в двора на училището. Пушели марихуана и използвали безплатен интернет. Националното знаме е било поставено на козирката над входа на училището. На 1 април в училищния двор се събрали приятели. Около 22 часа 16-годишният Хасан свалил знамето. Счупил дръжката му и започнал да го размахва от козирката.
След това го запалил. Обгорелият национален трибагреник е намерен в училищната сграда, където Хасан проникнал, след като счупил два прозореца. Прокурор от Специализираната прокуратура разпита непълнолетния извършител на престъплението.
Той ще отговаря за опетняване знамето на Република България. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 2 години или с глоба до 3000 лева.

Източник: Новини.бг, заглавието е на редакцията...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...