Adsense-top

Нова версия: Подкупът падна на €14 хил., кметицата сама казала да сложат парите в багажника, ръцете не "светели", защото ползвала "фон дьо тен"...

След поредна серия обяснения от страна на прокуратурата и герберското гестапо, историята около кметицата Иванчева се превърна в гротеска.
На първо място, подкупът вече официално е паднал на 14 хиляди евро. Причина за това е процесуално нарушение, с което основната част от парите вече са върнати на инвеститора-рушветчия. Става дума за 56 хиляди евро, които уж били в колата на Иванчева.
След като са върнати, те отпадат като доказателства, и остават са 14 хиляди, които са намерени у посредника Петко Дюлгеров.
С подобна сума, обвинението вече е под "големи размери", т.е. говорим за максимум условна присъда.
Друго обаче е още по-смешно.
От разследването обявиха защо ръцете на кметицата не са "светнали". Оказа се, че защото тя се е... гримирала преди това.
Фон дьо тенът съдържа вещество, което неутрализира маркиращия химикал по банкнотите. Затова от използваната пудра, Иванчева по същество се е защитила.
А парите са се оказали в багажника, защото тя сама била казала да се сложат там, за да не и пречат в купето.
Припомняме обаче, че ченгетата устроиха зрелищния арест, именно с аргумента "да не изхвърли парите бързо"...
Засега не е ясно ще бъдат ли ангажирани и професионални актьори като Джим Кери и Роуан Аткинсън за следващите серии от комедията...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...