Adsense-top

120 ракети по завод за перилни перпарати с белина... колко струва един туит...

 
Мощната атака на САЩ срещу "химическите оръжия" на Башар Асад се оказа една мощна заря.
Основната мишена е бил... завод за перилни препарати. А основната загуба са... няколко тона белина.
По този повод Валери Тарандов - популярен фейсбук коментатор, написа:
"Толкова много ракети по завод за перилни препарати с белина ... колко струва един туиt само!"
Цената на всяка ракета "Томахоук" е около 2 милиона долара. Т.е. заминали са 240 милиона долара, по запасите на Асад от перилни препарати.
Дори американският министър на отбраната Джеймз Матис обяви, че "жертви няма". Т.е. това не е защитно пропагандно клише на Москва. Говори се само за 3-ма ранени.
Руската ПВО изобщо не се е включила. Не е стреляла дори по ракетите, което дори не би било "контраударът", който Москва обеща. Да стреляш по ракетите си е самозащита, до сега често е правено. Но сега не се е случило. Обяснението е, че "не били атакувани руски обекти". Но там пространството е толкова тясно, че не знаеш какво е атакувано, докато не долети ракетата. Ако не стреляш за самозащита, значи знаеш че не стрелят по теб.
Единственото активирано ПВО са старите С-200 на Башар Асад. Производство от 70-те години.
Въпреки всичко обаче, в момента доста голям е ударът по "честта на Русия". След тежката размяна на реплики и закани, сега ако не отговори, ще изглежда супер позор. Вероятно Путин със 76% поддръжка, може да си позволи тя да стане 72%, или дори 66%. Но е факт, че се случи атака, въпреки че Русия заплаши едва ли не с тотална война, ако това стане.
Това е сериозен удар по Русия и очакваме да видим какво ще отговори.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...