Adsense-top

Егати театъра - районен кмет няма за какво 100 евро подкуп да вземе, ГЕРБ "откриха" 70 хиляди у съперницата на Фандъкова...

 
Борбата с корупцията на ГЕРБ, както и се очакваше, се превърна в борба с политическите противници на ГЕРБ.
Днес бе арестувана кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева, която е известна с това, че премаза на междинните избори кандидата на ГЕРБ и сериозно разклати статуквото в София.
Догодина идват местни избори, и почвата под краката на Фандъкова и истинските корумпета в София, се клати.
И какво измислиха - 70 хиляди евро подкуп за... строително разрешително. И това била само "първа вноска" от поискани 250 хиляди евро.
Ами те разрешителните се издават от централната Столична община, а не от местните кметове. Разрешително за голям обект, който би могъл да плати такъв рушвет, не може да издаде районната кметица. Тя най-много да подпише за магазинче за дъвки.
Понятието "районен кмет" е доста спорно в последните 25 години. Не е ясно изобщо трябва ли да съществува такава изборна длъжност. Просто защото това е фактически "селски кмет" - лице без всякаква власт, което единствено има секретарка и служебна кола. Реалната власт е у "големия кмет" - т.е. у Фандъкова. Там се раздават концесии, строителни разрешителни и пр.
В определени периоди, районните кметове дори не се избираха пряко, а се назначаваха - защото няма за какво да ги избират, като нищо не могат да свършат.
Самата Иванчева бе избрана след бунт в квартала срещу прекомерното застрояване на детски площадки и градинки. Много герберски бизнесмени, които искаха да бетонират, изгубиха пари. Но не защото Иванчева им спря строежите (тя няма това право), а защото уплашена от изборния погром в Младост, Фандъкова даде "заден".
Гербериатът сега очевидно сериозно е стреснат, че догодина може да се повтори моделът "Иванчева", но на градско ниво - т.е. "всички срещу ГЕРБ и мафията". И както катурнаха бандита-кмет на Бойко в Младост, така ще катурнат и Фандъкова.
И веднага - ГДБОП, полиция, спец-прокуратура, белезници...
То е ясно, че мафия се сваля с революция и бесилки. Винаги така е било. Доброволно и с демокрация, няма да отстъпят. Очакваме само народът да го разбере...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...