Adsense-top

Трябват ти пари - Олигарх 1, Олигарх 2, стига глупости... Влез в Еврозоната... :)

 
Изумителна "супер-европейска" и анти-българска коалиция се заформя, само и само да ни набутат в Еврозоната и да плащаме десетки милиарди евра чужди дългове.
В съюз са влезли Бойко, Станишев и Пеевски, и цялата държавна пропагандна машина работи за това да ни прекарат.
Цифрите са съвсем очевидни - Еврозоната е била изгодна в началото, когато не е имало цена за вход и всеки е можел сам да си трупа дългове, с очакването останалите да му ги платят. Наистина, Гърция и Италия спечелиха от това.
Но сега вече номерът не върви. Вместо това, има входна такса, която да покрие вече натрупаните дългове. Т.е. Еврото е "Понци-схема", в която печелят първите влезли, а последните единствено плащат сметката.
Това косвено с половин уста бе потвърдено днес дори от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, която каза, че членството в този клуб си има цена, и ние трябва да я платим. Но в името на "огромните други ползи".
Какви точно са тези други ползи никой не разбира, нито някой обяснява защо Унгария и Полша се отказаха изобщо да приемат Еврото.
Но то така стават нещата тук - измислят се някакви "огромни ползи", и после затваряме реактори, строим американски ТЕЦ, режем ракети, и приемаме Еврото.
Цифрите са ясни - България рискува да плаща до 18 милиарда евро чужди дългове, ако няколко страни фалират и не могат те да плащат.
А че ще фалират е ясно, защото дългът на Италия е 130% от БВП, а на Гърция е над 200%. Няма в историята пример, подобен дълг да е бил изплатен.
Но политиците са единни в това да ни набутат, вероятно защото за тях лично, ще има огромни ползи.
Така всичко заприличва на оная реклама на фирма за бързи кредити, в която всичко е хубаво, но забравят да кажат най-важното - накрая тия кредити се и връщат... :)
 
Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...