Adsense-top

Руски адмирал: US флотът става за декор на снимки с момичета, а не за война...

 
Престанете с тези глупости - руският флот бил слаб, не можел да противостои на САЩ. Това го пишат финансирани от западни фондации сайтове.
Това коментира руският адмирал от запаса Георгий Черняев.
"Флотът ни е не малък, а е рационален и разумно проектиран. Ако погледнете в миналото, ще видите, че дори най-големият флот в историята ни - този на СССР, е бил поне на цифри, в пъти по-малък от американския. Но значи ли това, че е бил по-слаб? Не. Отговорът е твърдо "Не"... - коментира офицерът.
После поясни, че става дума за стратегия и познаване на военното дело. И даде пример с "Непобедимата армада" на Испания, която е разгромена от буквално събрани от "кол и въже" пирати, наети от Британската корона.
"И като бройка, и като огнева мощ, и като размер на корабите, испанците са имали превъзходство в пъти. Но са били потопени и прокудени в огромен позор..." - обясни той.
"В морето е важно кой кораб какво върши, а не колко е голям и колко кораба имаш. Дори 13 американски самолетоносача не носят предимство спрямо Русия, която има 1 самолетоносач. Просто защото 3 ракетни крайцера потапят всички тия самолетоносачи, с целия им антураж от придружаващи кораби. Като изстреляш 100 ракети, тип "Калибр" или "Томахоук" и цялата флота потъва. Няма спасение. Разбира се, и въпросните 3 крайцера ще загинат  - нали и срещу тях ще има ракети. Но въпросът е, че с 3 кораба, ще повлечеш 30 вражески..." - обясни Черняев.
"Помпозните американски флотилии не са част от стратегията срещу Русия. Това  и американците го знаят. Тези самолетоносачи, фрегати и разрушители, те са за по-малки врагове, за локални войни. Ползват се срещу Виетнам, Ирак, Либия, Гранада, и по други подобни места. Там където нямат ракети и модерни оръжия. Такива аборигени можеш да ги нападнеш с "могъщия американски флот". Но срещу Русия, това е смешно. Та вижте дори Аржентина какви поражения нанесе на Англия във Фолклендската война. С няколко френски ракети "Екзосе". Англия също имаше славата на "голяма морска сила". И какво стана - потопиха им корабите. Цената на победата беше огромна..."
Адмиралът добави още, че цялото Черно море е под прицела на руски ракети, и това е далеч преди да се превземе Крим. Сега ситуацията е още по-добра. Нищо не може да плува в Черно море, без разрешението на Русия.
"Още по времето на Хрушчов е осъзната тази истина и е формирана морската ни доктрина. За какво са ни десетки кораби, когато можем да държим същата площ на прицел с ракети? Стотици пъти по-евтино е" - каза старият морски вълк.
В момента военната доктрина на Русия не е да има повече кораби от САЩ. Тя цели да има сили, които вършат конкретна работа в морето. Основната подобна сила са атомните подводници, чиято цел е да изплуват до вражеския бряг и да изстрелят от там ракетите си. "Такива подводници имаме десетки, дори само с тях можем да превърнем САЩ в ядрена пустиня. Разбира се, САЩ също имат подобни подводници, и ние трудно можем да им противодействаме. Ето това е пример за точна съпоставка - оръжия, които работят. Самолетоносачи и кораби за снимки с млади девойки пред тях, това е сила за наказание на непослушни местни вождове, това не е сила за глобална доминация..." - категоричен е адмиралът.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...