Adsense-top

СНИМКА в The Independent от разследването на Скрипал подпали мрежата...

 
Снимка от първите часове на разследването на отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в Солзбъри подпали нови дискусии в мрежата и породи поредните конспиративни теории.
Блогърът graf-kankrin посочва няколко очевидни странности на тази снимка от The Independent. "На нея виждаме двама души в изолиращи костюми за радиационна и химическа защита и изолиращи противогази.
И още двама в костюми за биологична защита ("противочумни") и обикновени филтриращи противогази.  И още трима без никакви средства за индивидуална защита. Ако действително този участък от местността е бил заразен с бойно фосфороорганично отровно вещество те вече трябва да се гърчат на земята, а си стоят като на парад..."
Мнозина прокарват паралели с убийството на Александър Литвиненко, "но тогава неговите снимки от болничното легло обиколиха света и бяха в горещите новини на всички осведомителни агенции, а снимки на отровените Скрипал и дъщеря му все още няма.
Няма дори и доказателства дали изобщо са били отровени", посочват други потребители.
Все още разследването не е обявило разкрит ли е човекът, който е направил последните снимки на Скрипал и дъщеря му в пицарията, след излизането от която те припадат.

Източник: Блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...