Adsense-top

Защо Путин спаси Бойко от самия ръб на пропастта?

 
Съвсем очевидна е спасителна руска операция, която измъкна Бойко Борисов от пълно падение.
Той беше абсолютно срутил се, оставката беше неизбежна. Първо се разклати с Истанбулската конвенция. После се появи далаверата с Гинка. И накрая честванията за 3 март го превърнаха в национален предател, който не зачита дори празника. Неудържимо се свличаше...
И в този момент, руският патриарх нападна президента по съвсем незначителен повод. Дори да не беше това, друго щяха да измислят. В същия момент Путин се обади на Бойко, въпреки че ако приложим стандарта на Патриарха, Бойко е повече за гълчане - той е разпратил поздравителни телеграми точно до страните, дето Президентът само споменя. Та дори до повече от списъка на президента. Обажда се Путин на Бойко, а руските медии пропагандно разпространяват това. И накрая ген. Решетников се появява и громи Радев...
Страхотна атака срещу държавния глава, направо го разсипаха, на фона на усилията му да е про-руски настроен. Изгавриха се с него. Сякаш Патриархът дойде, специално за да ударят президента ни. И да укрепят Бойко.
Но защо?
Защо Путин залага на този обречен "кон"? Защо дискредитира русофилията, и самата Русия, със спасяването на един пропадащ политик?
Това е отговор, който аз, като русофил, не мога да дам.
Най-вероятно е просто руска глупост. И друг път в историята се е случвало. Невиждани глупости са правили руските политици. Никой не е вредил повече на Русия и русофилията, от руските политици...
Може би Путин има грешен усет точно в тази област - чуждите лидери. Може би залага много на хора, които изобщо не могат да осигурят възвращаемост.
Той заложи на Никола Груевски в Македония. И загуби. Той спаси Ердоган. И сега турците воюват с Башар Асад в Сирия. Той заложи на Янукович, и загуби (поне временно) Украйна. Не би я загубил, ако беше заложил на доста по-солидната псевдо-русофобка Тимошенко. Тя му даде и договори за газа, и военни бази, и какво ли не. И нямаше да падне. Путин залага и на абсолютно пропадащи лидери от типа на Николас Мадуро във Венецуела. Странно, нали?
Залага и на Бойко...
Може би това е добра новина - всички чужди лидери, на които Путин е заложил, са пропаднали.
Но интересно, защо го прави, и защо вреди на Русия?
А войната у нас вече е ясна. Бойко стана временното мекере на Путин. Очевидно това е връзката, заедно с ДПС.
Натовците веднага извадиха стария враг на Доган - Осман Октай. И той ясно съживи темата за Гинка, и хвърли вината върху Бойко. Темата, която Патриархът опита, и успя, да захлупи с атаката си срещу президента. Щом извадиха Октай, войната е фили-фоби.
Само че този път "филите" са доста по-слаби. Защото са само наемниците. Честните русофили по убеждение сме озадачени. И стоим настрана. Няма начин да подкрепим Бойко, дори това да е волята на Путин.
Без искрените русофили, наемниците ще бъдат размазани от далеч по-добрите наемници на САЩ. Истината е, че наемните русофили не стъпват и на малкия пръст по ефективност, на пърформансите на психо-десните. Различни класи са. И без есетествените убедени отвътре приятели на Русия, хибридната война е с ясен край.
Но защо Путин прави това? Защо?

Добри Божилов
06.03.2018

1 коментар:

  1. Добри, тука ти поизневери здравомислието. Как така реши, че Путин бил спасил Бойко? На нас не ни трябва просто Бойко да падне, а така да падне, че никога да не може да се съвземе. А за това е нужно да остане още малко да ринга и да яде още бой, докато рухне напълно и безвъзвратно. А не да падне както преди и после да се върне на бял кон.
    Също така е необходимо време да се намери кой да го замени. Едва ли искаш психодесните да дойдат на негово място? Ситуацията е много сложна, защото дори Бойко да падне опасността да го заменят още по-големи предатели е много голяма.
    А президента като се опитва да стои на два стола така става. Не може да поддържа позицията, че България била направила цивилизационен избор за ЕС и НАТО. Този избор не го е направил народа, а ни беше натресен от политиците. Затова на него му беше нужно отрезвяване.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...