Adsense-top

Великата среща: Един Бойко, един диктатор, един поляк и един пияница...

Честно да ви кажа, след помпозната реклама седмици наред на великата среща във Варна, очаквах поне да е среща.
А то... не дойде никой. Среща на Ердоган с пияницата Юнкер и с г-н Никой - Доналд Туск, непризнаван дори от собствената си Полша, ами това не е среща на ЕС с Турция. Това е унижение за Турция.
В ЕС решенията се вземат основно от Ангела Меркел и от френския президент Еманюел Макрон. Абсолютно нищо не може да решава Юнкер, едно евро не може да похарчи. А специално днес - еврата дори са му на минус, покрай излизането на Великобритания. И се моли на големите страни-членки да направят повече вноски, за да запълни дупката.
На срещата във Варна реално се видяха Бойко и Ердоган, дето и без това са си доста близки вече.
Доналд Туск е на бутафорната длъжност "председател на Европейския съвет", която няма никакви съществени функции. Отделно и няма никаква тежест, след като самата Полша го бламира и трябваше да го издигат западните му господари.
А Юнкер е най-голямата пародия на председател на ЕК в цялата история на съюза. Прилича доста на алкохолика Елцин.
Но какво друго да очакваме от Бойко? Това не е среща на ЕС с Турция. ЕС би организирал среща с някакво минимално представителство и тежест.
Това е среща на Бойко с турския султан, която Бойко нарече "среща ЕС-Турция".
За пореден път става ясно, че Бойко, освен да е шут за друго не става. Нищо друго, освен поредната пародия не се получи...

Г.Н.

1 коментар:

Кажете си мнението...