Adsense-top

Джамбазки: Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в защита на собствеността си!

"Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби Жоро Плъха в защита на собствеността си!"
Това се казва в позицията на евродепутатът и зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки, пусната на личната му фейсбук страница.
Преди два дни в Пловдив криминално проявен мъж с прякор Плъха беше застрелян в опит да обере автомобил пред входа на областната администрация в града. 
Нападателят е циганин от Столипиново, стар познайник полицията с дълго криминално досие.
Д-р Димитров е уважаван лекар – анестезиолог.
Приятели, колеги, познати и напълно непознати – стотици хора застанаха тази сутрин пред сградата на Второ РУ в Пловдив, за да поискат д-р Иван Димитров, рентгенологът обвинен в убийството на крадец, да бъде освободен, съобщи БТВ. 
Хората настояват случаят да се разглежда като самоотбрана, организираха и подписка в защита на лекаря.
Ето и пълния текст на публикацията на Ангел Джамбазки във Фейсбук:
Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог, задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров.
Видно от изнесените факти около инцидента в Пловдив, при който рецидивист-престъпник с красноречивия прякор Жоро Плъха почина след като нападна с нож в дома му 48-годишният лекар-анестезиолог Иван Димитров, става дума за класически случай на неизбежна самоотбрана.
Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си.
Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самооотбрана и самоохрана.
Въоръженият мъж е свободен мъж. Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават.

Източник: Епицентър 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...