Adsense-top

Линия на смъртта: България продължава да е на последно място в ЕС по заплащане и на трето място по смъртност

България продължава да е на последно място в Европейския съюз по ниво на заплащане, сочат последните данни на европейската статистическа служба "Евростат" за час работа през 2017-а година. 
Средно за общността работниците са получавали малко над 23 евро на час, докато у нас възнаграждението е четири пъти по-ниско - малко над 5 евро. 
С поред данните в съседна Румъния часовата ставка е по-висока от тази в България и е 5, 50 евро. 
Възнагражденията у нас си остават най-ниски, въпреки че за 10 години има рекорден ръст от 122 процента, като през 2007-ма ставката е била едва 2,30 евро.
Страната ни е в групата на държавите-членки с под 10 евро заплащане на час. В същата група са Полша, Унгария, Литва и Латвия. Според данните на "Евростат", рекордьори в заплащането са Люксембург с близо 44 евро на час и Дания с малко под 39 евро.
ЦРУ прави годишно изследване на смъртността по държави и в това изследване България е на трето място, като страни, в които е имало или има военни действия, се намират след нас в тази класация. Афганистан е на десето място, а Украйна на пето място. 
През последния четвърт век се промениха всички условия, от които зависи здравето и възпроизводството на населението в България. 
Това подчерта пред БНР проф. Трендафил Митев, преподавател по политология в УНСС.

Източници: Кросс, Епицентър, заглавието е редактирано от ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...