Adsense-top

Путин праща Симеонов в Сибир, заради обидата на руския патриарх...

Изказването на българския вицепремиер Валери Симеонов относно руския патриарх единствено доказва колко ниска е културата и какви граничещи с лумпените са русофобите в България.
Така президентът Владимир Путин коментира разрастващия се скандал между България и Русия, започнал малко след честванията на 3 март.
Припомняме, тогава руският патриарх изрази резерви относно споменаването на финландци и поляци като воювали за нашата независимост. Той подчерта, че тези страни не са воювали, нито техните ръководства са вземали подобни решения. Воювали са руски полкове, разположени във въпросните страни и след това пратени да се бият с турците.
В отговор на това възражение, вицепремиерът Симеонов си поръча пространно интервю в сутрешен телевизионен блок. В него обяви руския патриарх за "контрабандист" и "дребен офицер от КГБ".
Резилът стана толкова голям, че дори съпартиецът му Волен Сидеров се възмути и прокара извинително решение на Парламентарната група на ОП.
"Русия често бива хулена и обиждана от хора, които не носят нищо друго в себе си, освен сляпа злоба. За тях ние имаме и лечебни процедури. Имаме санаториуми с добри условия в Сибир" - шеговито добави Путин.
"Ако Симеонов стъпи на руска земя, или някъде из териториите на съюзниците ни, той може да бъде подведен под отговорност за обида на Русия, руската култура и виден руски общественик." - поясни по-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Г.Н.

1 коментар:

  1. Гъделче нюз ....стига ги гъделичка с "новинки" , че тъпоумните го взеха за истина и почнаха да си изливат помията !

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...