Adsense-top

Мей предоставила свръхсекретната информация, за да убеди другите, че Русия използва химическо оръжие

Британското правителство е споделило „безпрецедентна разузнавателна информация“, за да убеди другите, че Русия е извършила първата атаката с химическо оръжие в Европа след Втората световна война, пише британският вестник The Independent, цитиран от "Фокус".
Това е било необходимо за да бъдат убедени 23 страни и НАТО да изгонят руски дипломати. 
Материалите, които са представени включват „чувствителни“ доклади от военната изследователска лаборатория в Портън Даун, както и обяснения как са били получени. Свръхсекретната информация, която обикновено се споделя обикновено само между „петте чифта очи“:Великобритания, САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Канада, този път е представена и на други съюзници.
На някои страни е било споделено различно количество от тази информация. 
Тези данни са представени и на лидера на лейбъристите Джереми Корбин, който искаше повече доказателства за вината на Русия.  
Премиерът Тереза Мей освен това е инструктирала разузнавателните служби да „разрушават“ руската дезинформацията , като използват „всички налични средства, с които разполагат“.
Така Великобритания ще започне контрапропагандна война срещу Русия, пише британският вестник The telegraph. Това е част от новата отбранителна доктрина на Обединеното кралство.
Освен руската агресия източници предупреждават, че ислямистката заплаха се очаква да нарасне през следващите две години и премиерът иска да се увери, че всяко министерство ще постави сигурността на първо място, а не само полицията и службите за сигурност. 

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...