Adsense-top

Изтече планът за "блицкриг" на Ердоган срещу България... Първо превзема планините, после танкове към Пловдив...

Турски офицер, намиращ се в Гърция и чакащ решение по делото за екстрадициа в Турция, разкри пред съда част от плана на Еродоган за окупация на Южна България.
Мехмед Сюлеф - полковник участвал в опита за преврат, преди това е бил в щаба на Десантните войски. Именно на тях се залага първият удар.
"Ердоган планира "блицкриг" срещу България. Първо 5000 души десант ще заемат планините - Странджа, Сакар и Източни Родопи. Едва след това ще нахлуят основните войски през равнината между двата планински масива. Генералите считат, че планините са много опасни, в тях може да се разположи артилерия, която да контролира равнините долу и да прекъсне настъплението на танковете."
Потърсихме български военен специалист да ни обясни ситуацията.
Според него, планините са подходящи за артилерия и ракетни войски, с които да се бомбардира настъпващата турска армия. Ако България разгърне оръдия там, турската атака ще бъде блокирана. Турция ще трябва първо с въздушни удари да унищожи оръдията, което би и струвало седмици. Планините са опасни също от възникване на партизани там - в тила на вече настъпилите армии.
"Настъплението на турските сили няма да е само до Кърджали и "духовните граници" на Турция. Планът на Ердоган е да окупира всичко до Стара Планина като по-големите градове бъдат само обсадени, за да се превърнат в заложници. Така той разчита да е в силна позиция за преговори и да постигне бърз мирен договор. Ердоган не иска "втори Кипър". Той иска българите да пречупят и да признаят окупацията, за да няма риск от санкции и агресивно говорене от ЕС. За целта ще ползва милиони българи, които ще му бъдат заложници. За да не ги избие, София ще приеме всичко."
"Крайната цел на инвазията е цялото крайбрежие до Стара планина, т.е. Бургас минава към Турция. Пловдив остава наш, но границата ще минава по самите покрайнини на града - подобно на румънската граница, която минава в самия край на Силистра." - обясни Сюлеф.
"Превземането на Родопите ще отвори път на Турция и към Гърция, защото отбраната по гръцко-турската граница ще се окаже заобиколена във фланг. Гърция обаче има отбранителни съоръжения и към България, и ако разположи достатъчно армия, може да откаже Ердоган от втора агресия." - каза офицерът.
"В Родопите има слухове за стари социалистически военни съоръжения, които България е укрила от НАТО. Нямаме пълна информация за това, но считаме че могат да са полезни на Турция. Затова и половината от началния десант ще е именно там." - каза Сюлеф.

Г.Н.

5 коментара:

 1. ДАНО ДА НЕСЕ СЛУ4Е!!!!!!!!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е ЦЯЛА-както СМЕ СЕГА!!!!!!!!!!! ЗЛОНАМЕРЕН-АЛ4ЕН е Ердоган.....ДУМИ НЯМАМ- ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХА НАШИТЕ МАЙКОПРОДАВЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ОтговорИзтриване
 2. Ердоган да се шила в рязания год,аз на гъдел нюз не вярвам простотии

  ОтговорИзтриване
 3. ПИШЕГЕ какъв е Ердоган ?! А какви сме ние ?! Кави са генералите и полковниците от бившия Варшавски договор ?! - те първи приеха поражението , без да сме ходили на война и до 2000 г .....десет , цели дексет години , чинно изпълнявах а всичко що беше свързано с унищожаване на войската , заемайки сладки постове за да си осигорят по 900 лв пенсии ! ние нямаме войска която да защити България !- турците го знаят , и знаят най- важното е че български войник няма да стреля срещу ТУРЦИ защото са ни съюзници !!! Никой офицер от настоящага ни 15 хилядна осакатена войска няма да заеме про - българска позиция , никой няма да стреля .....всеки ще чака заповод ,, като малоумен от МАЛОУМНИЦИ и изменници ! А че примерно БОРИСОВ ще продаде южна България ......аз не се и съмнявам .......нали казват че е ЕВРЕИН ?!.... какво чакате от такъв ?!

  ОтговорИзтриване
 4. Nato napada Nato kak vi se struva
  Turcia napada euro saiuza kak vi se struva

  ОтговорИзтриване
 5. NATO го боли чепа дали Турция ще нападне или няма да нападне, докато НАТО се намеси, всичко ще е приключило

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...