Adsense-top

Румен Овчаров за ЧЕЗ: Борисов и министрите му са корифеи в загубата на арбитражи

Този министър-председател на България и това ръководство на енергетиката са корифеи в загубите на арбитражи.
Това каза пред камерите на БТВ бившият енергиен министър от БСП Румен Овчаров, коментирайки сделката с ЧЕЗ. 
"Сделката за ЧЕЗ е замислена като тайна продажба на неизвестни хора, зад които стоят определени лица, които се ползват с подкрепата на държавата. 
Очевидно е, че има договорка и то с участието на държавата. 
Това си личи от действията на КЕВР, които отказват да се намесят в сделката, а законът им го позволява. 
Същото важи и за арбитража. 
Там също има някакви договорки. 
ЧЕЗ се опитва да се измъкне от България по терлици в една много сложна ситуация. 
Влизането на държавата по този лаишки начин в последния момент в сделката е огромна глупост. На Бойко Борисов и корифеите около него трябва да е ясно, че България вече е изгубила арбитража заради тези действия на правителството. Всичко ще е за сметка на потребителите. Ние със сигурност ще бъдем въвлечени в тази сделка, защото ще трябва да плащаме кредитите и арбитража", категоричен беше Овчаров. 
Той заяви, че цената на сделката е завишена поне 1,5 пъти.
Какво ще се получи, ако държавата вземе 33% от ЧЕЗ, Върбакова ще има още 33%, и освен това минотарни собственици около "Химимпорт" също имат около 33%, кой тогава ще плаща заемите, попита Румен Овчаров.
Той коментира и сагата около АЕЦ "Белене". "Уморих се да повтарям за АЕЦ "Белене". Световната банка никога не е финансирала атомни проекти. Какво ще си помислят балканските държави - тези българите ни взеха за бунаци. Обявяват този проект за неизгоден и сега се опитват да го пробутат на нас. Няма как да стане това. Оборудването за АЕЦ "Белене" е завито с едни найлони и са вдигнати едни парници. Има една поговорка: Ако искаш някой да не свърши нещо, накарай го да говори за него. Нещата са много тъжни", завърши Овчаров.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...