Adsense-top

Ганю си мисли, че сърби и гърци са идиоти като него, с идеята за "обща АЕЦ Белене"

Най-глупавият управник в Българската история продължи вчера с компрометирането на държавата ни и в разговор с Владимир Путин.
В този разговор, той отново повторил идеята за газов хъб "Балкан", както и за АЕЦ "Белене" като общобалкански проект.
Хъбът вече е ясно, че е пълна смешка. Каква бе логиката да спираш "Южен поток", а после да се молиш за хъб? Ясно е, че няма да стане.
Но АЕЦ "Белене" като балкански проект демонстрира пълното малоумие на премиера ни.
Коя държава ще плаща за АЕЦ в друга държава? Защо Сърбия и Гърция да дават пари, за да имаме ние подобен стратегически актив?
Когато изобщо такива активи се правят общо, това става след тежки преговори преди това, безкрайни разправии и с много сложен договор. Например изграждането на колайдера в ЦЕРН е такъв международен проект. Самолетите Еърбъс са такъв проект - и всичко е разпределено кой къде и какво ще произвежда. Европейската космическа програма "Ариана" (преди това френска) е друг такъв проект.
Изтапанил се наш Ганю, Сърбия и Гърция да ни строят АЕЦ. Ами нали тази централа може да се ползва като оръжие? Радиоактивните отпадъци са оръжие! Рискът да сложиш тротил на реактора и да отровиш целия регион също е оръжие. Превръща всичките ти съседи в заложници.
Защо Сърбия и Гърция, които изобщо не ни обичат, знаем, ще го правят?
Съвсем отделен е въпросът, че проектът е твърде дългосрочен и тези страни няма как да защитят собствеността си. Една АЕЦ се ползва минимум 60 години. До тогава може отново да сме се изпокарали за нещо.
Ясно е, че глупостите на Новия Ганю няма да станат. Но като ги повтаря и тръби по света, като си мисли, че е измислил нещо "много умно", той излага държавата ни. Вреди и. Това е единственият сигурен резултат - ставаме за нов резил и осмиване по света...
А Той дори си вярва, че е велик международен политик и постигал големи резултати...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...