Adsense-top

"Спри. Огледай се! И, ако не идва ГЕРБ, продължавай напред!"

Един текст на Любомир Кольовски по повод националният празник 3 март и днешните политически реалности и позиции
Жаравата се разгоря и температурата се вдигна. Традиционно за чествания на събития от нашата история. Угодни за едни, неудобни за други. Безразлични и досадни за трети. Празници и чествания, които носят дивиденти за първите, вторите и третите. Или пък им отнемат проценти от печалбите и добавената стойност на политическия тарикатлък. 
Казвам всичко това по повод и причина на патетичните и пламенни публицистични прояви на десетки и хиляди автори за част от които 3 март е резултат от имперските амбиции на Русия да ни приватизира или да подчини територията на своите интереси. Други разсъждават наобратно - че Русия ни е освободила, защото руснаците много ни обичали, ей така, по християнски, по православному и по славянски. Малко бяха гласовете по средата - че Руската империя реставрира Третата българска държава, въпреки жалкото състояние на артефактите с петвековна история. 
През тия пет века, братя и сестри, населението на Османската империя е било подложено на жесток терор, който терор е осигурявал комфорта на султана. И всички са били длъжни да обичат и боготворят едноличния си господар, който ги е владеел физически, икономически, политически и сексуално дори. Слава на Бога, тия времена отминаха. Отминаха и съпътстващите ги нрави. Но останаха мераклиите да реставрират тия мерзки обичаи на някогашните владетели - тирани, сатрапи и други видове диктатори. Ние, нашите бащи и деди, нашите деца и внуците на някои от нас днес са свидетели и потърпевши на опитите на един екземпляр с тъмно минало да възстанови султанското статукво, като го облече в парадната униформа на някакви неясни, но благи намерения.
Сигурно и вие сте разбрали зловещата същност на тая неандарталска реставрация, която неминуемо ще доведе до възстановяване на пещерното законодателство и жестокия примитивизъм на джунглата.
Спри. Огледай се! И, ако не идва ГЕРБ, продължавай напред!

Източник: NBox.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...