Adsense-top

Самоубиха украинския пилот, заподозрян, че е свалил малайзийския "Боинг"...

В град Николаев е открит мъртъв бившият военнослужещ от украинските ВВС Владислав Волошин.
29-годишният пилот бе заподозрян за инцидента с малайзийския Боинг MH-17, който се разби в Източна Украйна на 17 юли 2014 г.  Припомняме, тогава испанският диспечер на радара съобщи, че е видял 2 изтребителя в близост до пътническия самолет. По-късно го накараха да замълчи и хвърлиха вината върху Русия.
При катастрофата загинаха всички 298 души на борда. Самолетът беше с полет от Холандия до Куала Лумпур.  
Мъжът е открит в дома си с огнестрелна рана в гърдите. От полицията в Николаев съобщават, че когато Волошин е посегнал на живота си, цялото му семейство си е било вкъщи. Изстрелът чула жена му, която незабавно се обадила на Спешна помощ и полицията.
Владислав Волошин е откаран в болница, но малко по-късно е починал, съобщават украински сайтове, цитирани от rusvesna.su.  
По предварителни данни, фаталният изстрел е произведен от боен пистолет ПМ без номера. Оръжието е иззето и изпратено за експертиза. Последните няколко месеца Волошин изпълняваше длъжността директор на международното летището в Николаев.
Близките му споделят, че напоследък е бил много затворен и изпадал в депресии. Съпругата му казва, че той приемал много присърце „неприятностите в работата”. Украинският сайт Цензор.НЕТ припомня бойния път на "Народния герой на Украйна Владислав Волошин". Той е бивш пилот на щурмовик Су-25 от 299-а Николаевска бригада по тактическа авиация. 
"Той нееднократно е нанасял удари по руските агресори в Украйна и е извършил 33 бойни полета", изтъква Цензор.НЕТ. Други издания обаче напомнят, че именно Владислав Волошин бе заподозрян за виновен за инцидента с малайзийския Боинг MH-17 в небето над Донбас през лятото на 2014 година.
Сега най-вероятно унищожават следите, за да не може никога нищо да не се докаже...

Превод: БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...