Adsense-top

Паси: Докато Русия не се извини за убийството на Георги Димитров, патриарх Кирил ще се държи така!

Докато Русия не се извини за убийството на Георги Димитров, патриарх Кирил ще се държи така, както се държа. 
Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в сутрешния блок на Нова тв.
"Русия има традиции още от Втората световна война в отравянето на свои в чужбина. 
Да вземем Георги Димитров, който казва, че „дружбата със  СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество“.
Той е отровен от същия тоя СССР. 
Дали политическите приятели на Георги Димитров поискаха извинение от Москва? 
Такова нещо не ми е известно", заяви той.  "За да разберем какво става в Москва най-добре да се върнем в дългата телеграма на Джордж Кенан от 1946 година - той изпраща телеграма от 8 хиляди думи - най дългата телеграма по дипломатичските канали, в които той обяснва защо Запада няма да разбере Русия." Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.
Вижте какъв беше лозунгът на Путин - "Силен президент за силна държава" - той е летец, владее бойни изкуства, демонстрира, че ще може да лови, да е близък до народа, но и силен на политическата сцена.
Той е един Чък Норис на политическата сцена и се справя изключително добре. Той избира 18 март за изборите, защото е годишнина от анексията на Крим. Той казва на руснаците:"Аз ви върнах Крим, ще ви върна и всичко останало"", каза Паси. 
"Европа е силна на думи, Русия е силна на дела. Сега нека стигнем и до убийството на Скрипал. Нека се върнем назад и видим цялата история и традицията на руската революция. Нека го гледаме само в контекста на кампанията.
Няма да говоря за убийствата на Юшченко и Литвиненко. Създателят на "Червената армия" е убит. Неговият убиец, след 20 години затвор в Мексико, бе поканен в Русия и получава званието герой на Съветския съюз.
Кой френски президент си е отровил противниците, испанския крал да го е правил? Включително и в България? 
Георги Димитров да е отровен в Москва с живак. Дали политическите приятели на Георги Димитров поискаха извинение от Москва за убийството му. Докато не поискаме извинение за убийството му, руският патриарх ще се държи така, както се държа", подчерта Паси.
"Не мога да кажа, че Путин е наредил да бъде убит Скрипал, но е факт, че той има интерес от това нещо. Ако сега питате Путин, той би казал "Искам моите противници да смятат, че аз съм го наредил", но това не значи, че наистина го е сторил, а просто иска да пази страх.
Защо никой не се сети да убие Хилари Клинтън, за да накисне Тръмп, защо на някой не му хрумне да убие Корнелия Нинова, за да накисне Бойко Борисов", запита Паси.
Виктор Николаев явно бурно се беше засмял на тази тирада, защото Паси помоли камерите да го покажат, за да се види лицето му, но уви. Операторите не сториха това.
"Да нападаш Русия е лудост, да не се отбраняваш срещу Русия е още по-голяма лудост. С Русия трябва да говориш изключително вежливо, но въоръжен до зъби", завърши той.
Соломон Паси коментира отношенията с Турция, на фона на изборите в Русия. По думите му Турция има много ясна представа как иска да преговаря със Запада.

Изтоник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...