Adsense-top

Забранената Истина: Срещу нас в Руско-Турската война се бият хиляди западняци, вкл. генерали... Искали са да останем поробени...

 
Както всяка година, така и тази, на националният ни празник 3 март станахме свидетели на поредната антибългарска истерия, довела до оплюване и обругаване на свещеният символ на българската свобода. 
По националните телевизии шестваха най-различни добре познати и втръснали до погнуса лица, които обясняваха как турско робство не е имало, следователно не е имало и освобождение, как руснаците са искали да ни поробят, как 3 март е руски, а не български празник и т. н. по информационите страници в интернет вакханалията беше още по-пълна. 
Един от флагманите на антибългаризма у нас, Ивайло Дичев, се появи на няколко места в мрежата с фундаментална бългорамразка статия, в която попадаме на следните опорни точки:
1. „На 3 март 1878 година не се е случило нищо, което да ни касае… две империи са сключили мирен договор, на който днес се радваме.“
2. „Ами нали всички помнят фразата от предсмъртното писмо на Левски, от която вече е снета комунистическата забрана: „Тоз, който ни освободи, той ще ни зароби“.
3 . „А ако говорим за начало на държавата ни, вън от съмнение е, че то настъпва с приемането на Търновската конституция, гласувана единодушно през сълзи и прегръдки на великата дата 16 април 1879 година.“
4. „Мечтаейки за Санстефанска България, ние си намираме повод да мразим сегашната си реална родина.“
Разбрахте ли сега? На 3 март не се е случило нищо, което да ни касае… Само за тази фраза лицето (ако въобще може да се нарече лице) Ивайло Дичев трябва да лежи в затвора. А какво да кажем за поредното тиражиране на фалшивата фраза, уж казана от Левски? Що се отнася до великата дата 16 април, тя е велика за своите съвременници, но за нашата история е просто една от многото подобни. Какво канцеларско мислене, боже господи – приемането на конституцията било истинското начало на българската държава?!? Коя държава по света мисли по подобен начин за своето създаване, знаете ли? Никоя. Е, става дума за държави, разбира се, не за територии с платени еничари и грантаджии. Последното обаче разбива всичко – да мечтаеш за националния идеал означава да мразиш България?!? Не, определено затворът е най-малкото, което трябва да му се случи на Дичев, както и на плеядата други дичевоподобни създания.
Та така, вчера за пореден път се изляха потоци от помия срещу България и българската свобода. Никъде и никой обаче не каза и не спомена речта на главнокомандващия на имперската руска армия княз Николай Николаевич, който започва своето обръщение към войската така: “Офицери, унтер-офицери и солдати на армията на която аз съм водач.
Ние ратуваме не за победа, а да защитаваме нашите християнски братя! Да защитаваме християнската вяра! Търпението ни се изчерпа! Ние имаме царската дума и тя е последна, войната е обявена! Напред, нашата кауза е свята! С нами богъ!“
Е как да се каже такова нещо по нашите медии? Та то въобще не е евроатлантическо? И много други неща обаче не се казват по нашите медии. Срещу кого се бият например руснаците? Срещу турците? Да, но не само.
Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях обстойно разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война“ описва случаите, при които в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Но западноевропейците далеч не са само редови войници.
Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Самата английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер.
Хайде сега да ви запитам – ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Сега виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? На практика нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Както се казва, крадеца вика дръжте крадеца.
Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Само и единствено от нас зависи дали ще успеем да се освободим повторно.

Костадин Костадинов

9 коментара:

 1. Това не е нищо ново ние всички които се пишем българи го знаем това но е истина това него пишете в статията си че също така Александър 2 не е искал да воюва ако не е бил руският народ най вероятно сега нямаше да има 3 март и нямаше да се дърлямя българи срещу бялгари впрочем няма такава нация като нашата

  ОтговорИзтриване
 2. така се твърдеше - русия в този момент не е била силна във военно отношение ! всичко може да се открие в архивите за политическите договорки ! да всичко ! Но нито фашисти нито комунисти нито днешните либерали са пуликували , архивни документи ! Затова заглавието на тази ПУБЛИКАЦИЯ е " Забранената ИСТИНА " ! на българина му е забранено да ЗНАЕ , още от преди 700 - 800 години !

  ОтговорИзтриване
 3. Руската армия в този момент се превъоражава. Тя не е готова за война,само решителното настояване на обществените среди след страхотните кланета и безчинства на турците спрямо християнското население предизвиква императора да започне източно православен кръстоносен поход срещу мюсюлманските безчинства. Всичко друго са спекулации.

  ОтговорИзтриване
 4. Нека да видим истината от позиция на времето.Светът не е черно бял.

  ОтговорИзтриване
 5. Вие сериозно не сте у ред, всички армии по онова време са имали наемници, много немци,австрийци и французи са служили и в руската армия. В толкова святия за вас Сан Стефански договор, България я няма, има окупирана от Русия територия, превод - Задунаявская губерния и да определено Русия е глаяния виновник за Берлинския договор, тайните и договорки са побликувани и всеки може да ги чете! Никакво освобождение не е било, а опит за смяна на поробителя!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Като я няма България след Сан Стефанския договор, и след като Русия е виновна за Берлинския, кога е възникнала сегашна България бе глупак! Нали преди това е била само географско понятие и ако не беше Русия можеше да си остане такова. И ако не беше окупирана, нали на другия ден турците щяха да си я вземат обратно. Какво щеше да ги спре?

   Изтриване
  2. ???? БОЖЕ,какво извратено мислене...

   Изтриване
 6. Сюлейман паша всъщност е френския евреин Соломон Леви

  ОтговорИзтриване
 7. Аз смятам,че всички които са против Русия са жалки неблагодарници!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...