Adsense-top

Ердоган пак: Кърджали е част от нашите душевни граници...

На тези братя, които носимт в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме наши поздрави на всички жертви и потиснати наши братя, заяви той на конгрес на партията му в града Сакария.
Президентът на Република Турция Редждеб Тайип Ердоган в своята реч се обърна към българските турци като им приветства ''Кърджали е част от нашите душевни граници'', съобщи сайтът „ Хабербг.нет“.
Вчера, по време на местния конгрес на партията му в град Сакария още на първата си реч спомена за българските турци. В Сакария живеят много изселници както от България, така и от балканските страни.
Ето част от речта на президента Ердоган изнесена в град Сакария на 11 март: ''От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния.
Братът на Сакария, Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар споделяме нашата сърдечност. На тези братя, които носим в сърцата си и в очите си, за тези молещи се за успеха на Турция, пращаме наши поздрави на всички жертви и потиснати наши братя.
Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници. Значението на Турция е треска от два пъти от площта 780 хил. квадратни километра. Половината от сърцетo ни е в Истанбул, Диарбекир, Трабзон, Анталия, Измир, а другата половина е Алепо, Киркук, Ерусалим, Санджак и Бухара'' каза Ердоган.

Епицентър

1 коментар:

  1. ВСИЧКО ДО ИСТАМБУЛ Е БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ЕДИН ДЕН ЩЕ СИ Я ВЗЕМЕМ БОКЛУК НЕЩАСТЕН И ИВРЕЙСКИЙО ТЪПЪНАР..

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...