Adsense-top

Борисов за сделката с ЧЕЗ: Оказа се, че единственият незаподозрян съм аз!

 
От това, което чух вчера от ръководството на ЧЕЗ, единственият незаподозрян съм аз, заяви Борисов по повод медийните изявления на председателя на Надзорния съвет на чешката компания Вацлав Пачес, че българският премиер не е искал ЧЕЗ да работи у нас.
“Подкрепихме за анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам.
Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречел.
Ние не сме пречили на никого, а сме искали ЕРП-та да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всичките – и на трите ЕРП-та, има наказания включително, ДКЕВР е взимала отношение тогава, прокуратурата, нека това да се занесе в парламента, да се покаже.
Така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажиментите.
Аутсорсването на дейностите им през годините, за какви пари става въпрос, за това, че не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна система това, което им е ангажимент.
Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ вчера това, което казаха, разбрах, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам, няма как тогава да имам общо с тая сделка”, заяви Бойко Борисов.
Преди началното на заседанието той честити рождения ден на вицепремиера Валери Симеонов.
“Да честитим рождения ден на Валери Симеонов! Да е жив и здрав”, каза на финала министър-председателят.

Гласове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...