Adsense-top

Президентът посрещнат като цар на Шипка, руският патриарх го благослови като "свят човек"...

 
Президентът Румен Радев бе посрещнат буквално като любим на народа цар, при пристигането си за честванията на 3 март на връх Шипка.
За последно подобно нещо се е случвало преди почти 80 години, когато по подобен начин народът посреща цар Борис III, малко след като е върнал Южна Добруджа към България.
С възгласи "Спасител", "България ти вярва" и пр., множеството аплодира генерала, преди да отиде да целуне ръка на двамата патриарси.
Руският, който за пръв път се среща с него, е произнесъл благословия и го е нарекъл "свят човек, който ще спаси България от тъмнината"...
На посрещането, по непонятни причини присъстваха и няколко гербери, които народът така и не разбра какво точно празнуват. Тяхното мнение нали е да сме атлантици, русофоби и, че ЕС е по-важен от националната независимост.
Въпреки това, народът прояви възпитание, и не ги освирка пред рускити гости.
След молебена в храма, всички ще отидат пред паметника на самия връх, където българите са извоювали свободата си, въпреки съпротивата за турците и на западните сили.

Г.Н.

3 коментара:

  1. Президентът Румен Радев - любим на народа Президент!

    ОтговорИзтриване
  2. КОЙ ГО ПИШЕ ТОВА БЕ ????? ИЗВОЮВАЛИ СВОБОДАТА, С ПОДКРЕПАТА НА РУСИЯ !!!! ПОКАЖЕТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ И КУЛТУРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...