Adsense-top

Каракачанов за турските танци в детска градина: "Пътят към ада е постлан с добри намерения"

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че в България има детски градини и учебни заведения, в които се преподава религиозно възпитание, предаде Дарикнюз. 
"Разровете се, да не вадя доклади на службите", обясни още Каракачанов. 
Той обаче не разкри службите проверяват ли детските градини в смесените райони. 
Повод за този коментар стана вчерашната остра реакция на ВМРО за празник в детска градина в Момчилград, по време на който деца танцуват на турска песен. 
От партията нарекоха тържеството "скандално". 
Директорката на учебното заведение обясни, че програмата за празника е била "Вечер на етносите" и са изпълнени български танци, руски танци, турски танц. 
Според Каракачанов това изобщо не е начин за интеграция: "Пътят към ада е постлан с добри намерения. На всеки подобен случай трябва да се реагира“, добави той. 
"Не мога да кажа дали е провокация", каза вицепремиерът за случая и допълни: "Истината е, че ако се вгледате внимателно, ако направите едни разследвания в тези райони, ще видите, че част от подобни заведения - и учебни, и детски градини, се финансират от чужди държави в разни фондации и там вместо да възпитаваш децата в някакви ценности, се възпитават само и единствено на базата на една единствена религия, което не е редно. Аз мисля, че интеграцията на онази част от населението на България, на която майчиният език не е български, става с усилено изучаване на официалния език на държавата - българският". 
"Хайде, разровете се и вижте, да не вадя доклади от съответните специализирани служби, вижте в кои райони на страната детски градини, други учебни заведения към религиозни храмове има подобни заведения, в които на децата се налива единствено и само религиозно образование и възпитание. И си задавам въпроса: правилно ли е това. Във всеки подобен случай - не мога да кажа дали този е точно такъв, но всеки подобен случай обществото не може да бъде равнодушно към подобни неща", каза Каракачанов.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...