Adsense-top

Емилия Славкова: Екатерина Захариева се държи не като външен министър, а като кукла

Екатерина Захариева не се държи като външен министър. Тя просто е кукла, не е подготвена за този пост, не познава принципите и теорията международните отношения и външната политика. Говори това, което й диктуват от Брюксел и това, което й диктува Бойко Борисов. Това заяви тюркологът Емиия Славкова по повод изказванията на външния ни министър Екатерина Захариева за визитата на Ердоган.
- Г-жо Славкова, според вас, Ердоган случайно или умишлено идва у нас в Деня на Тракия?
- Борисов трябваше да предложи друга дата за провеждане на срещата с Ердоган във Варна. Предполагам, че турската страна е избрала визитата да се състои именно днес. Ако това е така, това е гавра спрямо българите.
- Приемате ли „извинението” на външния министър Екатерина Захариева за посещението на Ердоган на 26 март?
- На всички е ясно, че Екатерина Захариева не се държи като външен министър. Тя просто е кукла, не е подготвена за този пост, не познава международните отношения и принците на външната политика. Говори това, което й диктуват от Брюксел и това, което й диктува Бойко Борисов.
Бойко Борисов ще се опита да защити интересите на ЕС, но няма да рискува да си развали отношенията с Ердоган. Той ще направи поклон към Ердоган – в това се състои неговата балканска политика. Издигнат е като лидер на Балканите, но той не защитава интересите на Балканите, а на САЩ, например в Македония. Македония прави това, което искат САЩ, за да се настанят последните по-категорично на Балканите.  Докато протича  пазарлъкът между Македония и Гърция за името на Македония, къде е нашата дипломация?! На нея трябва да се поставят задачи, макар и задкулисно, и да се окаже натиск върху Гърция в наш интерес – трябва да се припомни българското право за излаз на Бяло море през гръцка територия, което никой никога не е отменял по Ньойския договор. 
- Какво трябва да иска Борисов от Ердоган във Варна?
- На срещата с Ердоган във Варна трябва да се постави българския въпрос. За това е трябвало обаче да има подготовка и е трябвало да се потърси подкрепата на Европейския съюз.
Може да се говори и за нашите душевни граници, а те се простират най-малкото до Босфора. Българи са живели там до 1913 г. и то те са били над 65% от населението. Прогонени са най-варварски. Ако се пристъпи към решаване на въпросите ни с Турция, това ще подсили нашите позиции на Балканите, ще засили ролята ни в двустранните ни отношения с Турция и нашата роля в ЕС. Вместо това ние ще пазим Ердоган да не бъде отровен. Той пристига тук с готвач и с четирима министри и нашата главна задача ще бъде да го пазим, а не да искаме двустранни равноправни отношения и спазване на международните договори.
- Превеждате книга на Любомир Милетич на руски за тракийските бежанци.
- Тази книга я имаме в нашето семейство от баща ми и за нас тя е като Библия. Баща ми е от село Съчанли от Беломорска Тракия, което през 1913 г. е изгорено от турските башибозуци. Веднага след нарушаването на българо-турската граница, установена по Лондонския договор след Балканската война, лакомият цар Фердинанд, искайки да завладее Македония, оголва новата българо-турска граница и праща цялата войска на западния фронт и тогава турците нарушават договора и влизат в Източна Тракия, като започват да палят и колят.  В Западна Тракия младотурското правителство в Цариград създава така наречената Гюмюрджинска автономна република. Именно тя организира геноцида на българите в Западна Тракия.
Правителството на т.нар. Гюмюрджинска автономна република се състои от 10 души, от които 8 души са турци, но не местни, един грък и един евреин. Евреинът се казва Емануил Карузо. Идеята за пантюркизма, както и за турския национализъм е издитгната от ционистите, какъвто е бил и Карузо.
Емануил Карузо е от солунските евреи, които са част от голяма секта „сабетаисти” на дьонметата и които са притежатели на големите солунски банки, както и на солунската митница, където е работил бащата на Ататюрк. Карузо е един от ръководителите на младотурската партия и е създател на масонската ложа „Ризорта Маседония/Македонско Възраждане”, разклонение на италианската Ориенталска ложа. В тази ложа са членували Яне Сандански и други дейци на Македоно-одринското движение.

Интервю на Даниела Николова

2 коментара:

  1. Истината е,че никой нищо не разбра какво се разбраха на тази среща турчина и Европа!Изговарят се купешки приказки но НИЩО СЪЩЕСТВЕНО!ЯЗЪК за голямата организация и дандания от военни и многото пари от бедния български пенсионер!

    ОтговорИзтриване
  2. Разбра се че е имало среща и се поставиха не много ясни въпроси ,които останаха без отговор.Бяха изказани много благопожелания за бъдещето взаимно сътрудничество и чеТурция ще си получи поредния транш от 3 млд. евро.С една дума,общи приказки.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...