Adsense-top

Цял парламент стоя диван чапраз на Гинка!

Цял парламент стоя диван чапраз на Гинка Върбакова.
Това коментира сделката с ЧЕЗ бившият вицепремиер Румен Гечев, който сега е депутат от „БСП за България“. Проф. Гечев бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия.
„Представителите на „Инерком“ се забравиха, след като бяха посрещнати от премиера, представители на парламента. И госпожата да каже, че е съгласна на държавно участие. Аз по-голяма обида за държавата не знам!“, не скри възмущението си Румен Гечев.
„Ние от БСП сме против тази сделка, никаква комбинация с госпожа Върбакова и „Инерком“! Организираха й шоу в парламента, депутати, шефове на комисии, шефовете на българските служби й стояха диван чапраз! Това е недопустимо“, каза в ефира Гечев. Той настоя – прекратяване на сделката и от там нататък решението е на ЧЕЗ.
„Българската държава слезе на нивото на фирма „Инерком”. И сега госпожата ще ходи в Чехия да преговаря. Тя ще представлява и държавата ли вече?”, попита Гечев. „Българското правителство много се е объркало. Откога премиерът представлява еднолично държавата? Има ли решение от Министерския съвет, че държавата иска да участва? Има ли позволение от парламента, от комисиите?”.
Гечев отправи критики към правителството, че 1 година, през която са продължили преговорите, държавата не е реагирала.
„Позицията на БСП е категорична. Ние сме против тази сделка, никакви комбинации с г-жа Върбакова и нейната фирма, прекратяване на сделката”, заяви Гечев.
Гечев отрече БСП да иска национализация.
„Никъде не сме правили такива изявления. Трябва да съблюдаваме закона”, заяви депутатът.
„БСП уважава чуждестранните инвеститори, но всичко трябва да се съобразява със законодателството на българската държава, без разлика от партийна принадлежност. Когато има чуждестранен предприемач, ние правим своите разчети и решаваме дали купуваме или не“, продължи той.
На въпрос дали може „Инерком“ да стигне до такава фаза в опита да придобие българския бизнес на ЧЕЗ без знанието на България, проф. Гечев отговори: „Тази сделка е вървяла с държавата ръка за ръка. Нали разбирате, че след тия скандали няма банка, даже на Каймановите острови, която ще финансира такава сделка. От тук нататък сделката зависи от ЧЕЗ-Чехия“. Запитан къде е разликата между Гинка Върбакова и фирмата й и закупуването на дялове от „Техноимпекс“ от младата Корнелия Нинова, социалистът отговори: „Просто е – госпожа Върбакова няма никакъв опит в енергетиката и не може да докаже произхода на капитала си!“

Източник: Епицентър.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...