Adsense-top

Свиквам запаса, не можем да си затваряме очите пред случващото се в Турция...

Президентът Румен Радев обяви, че в следващите дни ще подпише указ за частична мобилизация и свикване на запасняците.
Решението много прилича на това на Путин, което той направи веднага след изборите. Но конкретната причина е малко по-различна - според нашия президент, "опасността от Турция е реална".
"Не можем да си затваряме очите пред случващото се в Турция. Очевидно е, че Ердоган има тежки вътрешни проблеми, които по стар исторически маниер, ще изнесе навън. Вече е нахлул в Сирия, сега опипва почвата за Гърция и България. Не можем да се правим на слепи и глухи, и да си мислим, че няколко ръкостискания с Бойко Борисов, ще спрат турската армия..." - написа в аргументите си държавният глава.
По принцип, у нас президентът може да свика армията само при реално извънредно положение или война. Ако такава не е обявена, решението трябва да се вземе съвместно с правителството, защото сме парламентарна република.
"Очаквам реакцията на кабинета, но ако до 3 дни не вземат отношение, ще издам указ за мобилизация и сам. Ситуацията е достатъчно извънредна, всички го виждат, трябва да сме готови..."
Засега реакция от Министерството на отбраната няма.
Ако президентът свика запаса, техническото приемане и задвижването на процедурите ще трябва да извърши Каракачанов.
България няма оцелели кой знае какви тежки оръжия. Но може да въоръжи стотици хиляди обикновени пехотинци - с "Калашници", плюс леки РПГ-та и системи против хеликоптери и ниско летящи самолети "Игла". Това е единствената ни останала реална военна сила.

Г.Н.

8 коментара:

 1. ей най-сетне някой да се замисли ,че това е България , и не може да се гъбаркат със народа ни.

  ОтговорИзтриване
 2. България бе обезоражена по искане на САЩ,с мотив че при членството ни в НАТО ни
  подсигурява пълна защита.Когато се създаде ситуация,в която Суверинитета на
  България се заплашва от съседна държава (без правни основания),е редно да бъдем
  защитени от държавата,която ни е обезоражила.Държавата ни се превръща в лесна жертва за похищение.Границите на всяка държава имат своя територия,която е
  неприкосновена.Доброволно предоставяне на държавна територия е противоконститу-
  ционно.Ако парламента не реагира в защита на териториалната цялост на държавата,
  (може да се изтълкува като неправомерен акт,противостоящи на конституцията)
  В случаят,конституционният съд трябва да свърши своята работа!

  ОтговорИзтриване
 3. Най добре ще е да задейства армията и да унищожи мафията първо при военно положение.

  ОтговорИзтриване
 4. Аиде даваи указ и да се сбираме и да ги почваме

  ОтговорИзтриване
 5. Най-после някой който мисли за България

  ОтговорИзтриване
 6. Не беше ли по добре да не вкарваме Троянският кон в крепостта?Кощунство беше да срещаме феса на 140 г.от Освобождението и 142 г.от Априлска епопея.Сами си унищожихме армията,а сега защо ние това НАТО щом то допуска у нас да нахлуе някой?Някога Дан Колов купи сам самолети на БА къде е днес ,,бизнеса''да купи 10 самолета и 100 танка нали са големи патриоти?Патриоте душа дали седнали на масата с башибозук и еничари.Проблемът е по скоро у нас нов чувал не се кърпи с изярени парцали без революция да измете тези нелепи хора няма да стане.Този президент е така,а следващият може да е по зле и от Плевника.Ние нямеме и гаранции за сигурност,от добре въоръжена армия днес я имаме 100 000 калашника ,я не не се знае и какви муниции имаме.Примерно не е вярно за липсата на тежко оръжие изобщо,защото още имаме поне 300-400 гаубици на склад,малко Градове и 700 танка в резерва.Дали са ги продали не знам.Но самолети от всякакъв тип наистина падат от игли и стрели,а от РПГ и Фагот,Малютка се оакза гори и Леопард и Абрамз.Важен е и духът,който дедите имаха 1912,но днешните пикльовци на 99%не притежават понеже нямат мотивацията и не си знает героите и историята.Расте тъпо поколение доколкото има и българчета ,ала то няма съпротивителни сили.До 1993 г.БНА можеше да направи от турската войска бившо понятие за 48 ч.днес обаче не съм сигурен и не съм сигурен дали изобщо ще воюва някой за интереса на управленските наши гниди.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много добре казано, хареса ми!

   Изтриване

Кажете си мнението...