Adsense-top

Фотоволтаичните чорбаджии - златните кокошки на ГЕРБ

След височайшата й визита в Министерския съвет енергетичката от Пазарджик била склонна ... държавата да участва в ЧЕЗ. 
Аз пък съм склонен държавата да изрита офшорната кифла от ЧЕЗ. 
Най-вече съм склонен без пощада се разследват собствениците на фотоволтаици в България.
Дали между тях има поне един читав? Сиреч, честен бизнесмен, влязъл в този златоносен бизнес без рамото на властта и без сухо под масата.
Фотоволтаичните чорбаджии са златните кокошки на гербаджийската шайка, снасящи в черни партийни каси, от които по избори се плаща на оскотелия електорат- цигани и все повече българи.
Бивши депутати, любовници и роднини на политици и олигарси са най-големите собственици на фотоволтаични централи в България. 
Те печелят милиони левове годишно за сметка на българския данъкоплатец.
Решението на Народното събрание от 2007 г. за гарантиране на високи изкупни цени на ВЕИ–енергията е една от основните причини за колапса на енергийната ни система и за натрупаните от НЕК задължения от над милиард лева.
Проучване на специализирания сайт CleanTechnica от юли 2013 г. показва, че малка и бедна България е на първо място в света по нови фотоволтаични инсталации на глава от населението. След нас са дори и световните икономически сили Германия и САЩ.
Ветроенергийните паркове са базирани основно в Североизточна и Централна България и се управляват от 178 фирми. В Българската фотоволтаична асоциация членуват 250 фирми от соларния бранш.
Един от големите печеливши в този бизнес е Цветелина Бориславова. От години тя сред основните ВЕИ – лобисти, а нейната Българо-американска кредитна банка се занимава основно със „зелени проекти“. Случайно или не, близък на Цветелина Бориславова бизнесмен се оказа сред консултантите на Гинка за покупката на ЧЕЗ
Това е капитализъм по български: безчестието е чест, кражбата е пазарно поведение, критиците на крадците - гадове, мутрите и мутресите - честни бизнесмени.
Плебсът - кучета го яли!

Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...