Adsense-top

Напълно непропорционалната реакция на Запада, доказва че всичко по "Скрипал" е постановка...

Аз лично съм русофил, и честно казано - не вярвам на британските глупости около Скрипал.
Но нека хипотетично да допуснем, че действително Русия е отговорна. Нека тя е да е решила да отрови един бивш двоен агент, с неясни мотиви, доколкото ако той е знаел нещо важно за Русия, тя едва ли би го пуснала на Запад. Но да допуснем, че тя го е отровила...
Какво следва?
Ако съдим по други подобни случаи, следва едно взаимно замеряне с ноти и декларации, взаимни обвинения, обсъждания в Съвета за сигурност, обсъждания в Европейския парламент и пр. Накрая всичко утихва и всички са доволни.
Вместо това обаче виждаме съвсем друго нещо. Виждаме целенасочена и подготвена свръх-реакция, чиято очевидна цел е да запали голям конфликт между Запада и Русия. Гонят се десетки дипломати, с ясното съзнание, че ще последва насрещно гонене. В гоненето се въвличат и страни, които нямат нищо общо, нито имат някакъв конфликт с Русия!
Защо Чехия или Хърватска трябва да гонят руски дипломати, заради хипотетичен казус в Лондон? Тези страни така вредят на своя бизнес. Насрещната реакция ще ги ощети! И нищо не печелят.
Великобритания реагира твърде несъразмерно на случая, дори той да е истински. Което всъщност означава, че той не е истински. Това е очевидно подготвена операция по изостряне на отношенията с Русия. Истеризацията, обидите, та дори военни заплахи - това очевидно има цел тотално да се влоши ситуацията, а не да се реагира на изненадващ казус.
Каква е причината за всичко това, ще разберем съвсем скоро. Дано западът да не е тръгнал към пропастта (например да е налице вече очакваният финансов колапс, който крият от нас) и да се опитва да увлече целия свят със себе си в Апокалипсиса...

Добри Божилов
26.03.2018

1 коментар:

  1. Защо запада не реагира за измислените химически оръжия в Ирак?Беше съсипана една държава с милион убити.Последва едно извинение и всичко приключи.Това не беше ли престъпление срещу невинни и беззащитни граждани?В случая се повтаря същото.Обвинение без доказателства и солидарност за нещо,което не е доказано и доста съмнително и далеч от всякаква разумна логика.Това ли е начина на демокрацията за въдворяване на световен мир и благоденствие на човечеството ?

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...