Adsense-top

Радев по руска ТВ: Дадохме ви буквите и църквата, ние създадохме Русия, и пак бихме го направили...

 
Руската държавна телевизия “Россия 24” излъчи интервю с президента Румен Радев в предаването “Формула власти”, чийто водещ е известният руски журналист Михаил Гусман.
Гусман е и първи зам.генерален директор на ТАСС. Интервюто е направено на 3 март на “Дондуков” 2 и в него не присъства и сянка от последвалия скандал около изявлението на руския патриарх Кирил.
Еврофилия не трябва да бъде равнозначно на русофобия, е ключова фраза от интервюто на президента за руския тв канал.
“Връзките между нашите народи са живи, особено в чисто човешки, емоционален, културен план и ако щете, на религиозно равнище, но в политически и икономически план нашите връзки бяха накърнени по време на прехода. Мисля, че нашите отношения трябва да се развиват и да вървят напред”, казва още президентът.
Тонът в интервюто и репортажа, посветен на България и българо-руските отношения, е в пълен контраст с излъченото и огласеното от руските медии преди два дни, където се наблягаше на скандала с руския патриарх.
Интервюто започва с кадри от паметника “Рождество Христово” в Шипка, като събира в себе си репортаж от празника.
Водещият подчертава благодарността на българския народ към руските освободители и показва паметници, посветени на загиналите руски войници, както и улици, кръстени на руските пълководци.
Репортажът прави обзор на отношенията ни в миналото до днес, напомня, че първи българите са приели християнството, покръстени от цар Борис Първи, показва красотите на България като туристическа дестинация, а накрая Гусман не крие комплиментите си към военния летец, който е станал президент на България.
Радев е показан да пилотира, докато водещият изрежда неговото майсторство в небето.
Гусман пита Румен Радев как така е решил от военен летец-изтребител да се хвърли в политиката, на което Радев отговаря: “Професията на военния летец е невероятна. Авиацията е любов за цял живот. Това е уникална професия.
Тя изисква пълна физическа, интелектуална и психическа концентрация. Но тези качества трябват и в политиката”. После Радев прави паралела – че докато по време на въздушен бой важи рицарският кодекс, той невинаги се спазва в политиката.
Политиката не трябва да попада в ръцете на непочтени хора, казва още в интервюто българският президент.
На финала Радев изпълнява молбата на водещия да отправи ключови пожелания на руски към телевизионните зрители на “Формула власти”.
Българският президент го прави и отбелязва: “Между нашите народи има много дълбоки връзки”, като пожелава поколенията да ги запазят и развиват.
Видеото:
Източник: Епицентър

2 коментара:

 1. Приятели,
  .
  Защо след като сте чули логореята на руския Патриарх, всички пропускате брилянтния отговор на Президент Радев
  (публикуван в прессъобщение на Президентството)...:
  - "Ние високо ценим приноса Ви по темата за "Силата на мълчанието"...
  След тези думи Патриарха е мълчал дълго, дъ-ъ-ъ-лго и е... млъкнал до края на срещата...!!!
  (...Това е причината руснаците да не излъчват отговора на Президента Радев..., а който знае какво е исихастията в Православието, знае колко укорителен е този текст да един клирик и особено за Патриарх..., това е причината и Президентството да не публикува документи по темата, а за нашите русофоби и псевдо журналисти, това е недостижима интелектуална материя...)
  .

  ОтговорИзтриване
 2. Някой да е обърнал вниммание, тоя невеж дЖурналист, какви лъжи плещи между 8,02 до към 8.18 минута? Що за идиотия??
  Тоя да не е соросоидна въшка и той???

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...