Adsense-top

Божидар Димитров учредява днес движение "Кубрат". Ще работи за президентска република

Проф.Божидар Димитров учредява днес ново движение.
Конгресът за създаването на Българско надпартийно движение "Кубрат" (БНСК) ще е във военния дом-паметник на столчната ул. "Солунска" 21 от 14 часа, съобщиха от Боянски клуб за подкрепа на българската държавност и нация.
Форумът ще е под ръководството на проф. Божидар Димитров, арх. Миломир Богданов, д-р Костадин Георгиев - Калки, Христо Бойчев и ген. Стоимен Стоименов. Сред кандидат-членовете са хора "от национално отговорните академични среди, интелигенция, офицерство и професионалисти, с гости от Унгария и български политически и граждански организации, се казва още в съобщението. 
За създаването на новото движение Божидар Димитров съобщи на 30 януари. Тогава той уточни, че формацията може да се трансформира в партия.
Движението ще работи за възход и величие на България. Това може да стане само при президентска република. Не можем да продължаваме да влачим с тази атрофирала парламентарна република”, уточни проф. Димитров. 
От Боянския клуб заявяват категорична подкрепа към протеста на гражданите на Пловдив срещу ареста на българския лекар д-р Иван Димитров и настояват за незабавното му освобождаване, адв. Марин Марковски се включва в защитата на българския лекар.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...