Adsense-top

Ново предателство: Отвориха България за внос на работници, че нашите били много скъпо платени...

 
Управляващото мнозинство в 44-тото Народно събрание окончателно прие на второ четене промени, с които значително се облекчава вноса на чуждестранни работници от страни извън Европейския съюз на българския пазар на труда.
Депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ приеха всички ключови поправки в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, които бяха поискани от работодателски организации с цел да получат възможност да задържат ниските заплати, а също така да си набавят работна сила, която по-трудно ще се сдружава и ще брани правата си.
Тройно се увеличава позволената квота чуждестранни работници, която една компания може да наеме. Досега 10% от работниците можеха да бъдат наети от страни извън ЕС, но с новите промени, пожелани горещо от КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП и внесени от Данаил Кирилов и негови колеги от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, за малките и средни предприятия (каквито според законовите определения са над 99% от компаниите в България) този процент скача на 35%.
Хората на Борисов, Сидеров, Симеонов и Каракачанов изпълниха и друго желание на Кирил Домусчиев, Васил Велев и компания – да отпадне пазарният тест за получаване на Синя карта на ЕС. Този тест предвиждаше публикуване на обява за търсене на български висококвалифицирани работници, подходящи за дадената позиция, преди за нея да бъде привлечен чужденец (гражданин на страна извън ЕС).
Изпълнено беше и желанието на бизнеса за отпадане на списъка от професии, за които има недостиг на висококвалифицирани специалисти, което означава, че ще се улесни вносът на работници с всякакви специалности. На практика вече няма да е нужно да се доказва, че в България има дефицит на такива кадри, което и без това не беше доказано за включените до момента в списъка професии, тъй като анализът и данните на Агенцията по заетостта сочеха, че няма недостиг на професионалисти, но има дефицит на нормално заплащане.
Важно е да се отбележи, че докато стриктно изпълняха всяко желание на работодателските организации, депутатите от управляващото мнозинство зад кабинета „Борисов 3“ систематично и до последно бягаха от срещи със синдикатите. От КНСБ и КТ „Подкрепа“ потвърдиха за „Барикада“, че от началото на февруари настояват за среща с депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, но такава така и не се е състояла. В последните седмици представители на КТ „Подкрепа“ са издирвали по телефона лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който обаче не вдигал.
Преди седмицата синдикатите излязоха с общо становище категорично против гласуваните днес промени, което не беше отразено от народните представители. Вчера синдикатите излязоха и с писмо до вицепремиера Валери Симеонов, в което го обвиниха, че лансира неверни твърдения в публичното пространство като твърди, че скандалните поправки са обсъждани в Националния съвет за тристранно сътрудничество. В края на януари Тристранката действително обсъди част от въпросите, но обект на дебат беше само законопроектът на Министерския съвет, приет на първо четене на 2 февруари. Скандалните промени бяха внесени на по-късен етап, в процедурата между първо и второ четене на законопроекта, от депутати от управляващото мнозинство именно с цел да не бъдат обсъждани със социалните партньори, както изисква Кодекса на труда при законопроекти на правителството.
Отношението на Народното събрание и особено на управляващото го мнозинство всъщност не бива да ни изненадва. Наскоро на заседание на Националния съвет за трудова миграция и трудова мобилност зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов заяви, че е адвокат на бизнеса. В изказване по време на днешното заседание пък народният представител от ГЕРБ Николай Сираков призна, че в Народното събрание има много работодатели.

Източник: Барикада

7 коментара:

 1. България е обезлюдиха тези предатели. Нашите младежи отиват даработят за жълти стотинки съгласно стандарта на западните страни Нашите дебелокожи и лакоми работодатели не ги интересува дали България ще я има или не те са съгласни и турски имена да носят могат и зетьове негри да приемат само пари им даите. НЕ СЪМ РОБОТ НЕ СЪМ ПРЕДАТЕЛ ИЛИ ИДИОТ АКО ИСКАТЕ ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРА МИ НО АЗ СИ КАЗАХ БОЛКАТА.

  ОтговорИзтриване
 2. първо унижаваха народа, после го подменят ......

  ОтговорИзтриване
 3. Напускайте масово и единно всички работници,това убива бизнеса на работодателите,пък нека си внасят работници

  ОтговорИзтриване
 4. А от каде ще ги вземат? Кой ще дойде да го командват за никакви пари.

  ОтговорИзтриване
 5. ЗА ДА СЕ РАЗМАЖЕ БЪЛГАРИНА ТОЙ СЕ АТАКУВА ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ КОЙТО ГО ПРАВЯТ ЖИВ !!!ЕВРЕЙСКИЯ ГЕНИЙ НА РОТШИЛДОВИ СЪЗДАВАТ ЕПИДЕМИЯ С КОЯТО ТРЪШКАТ НАЦИЙТЕ СПОРЕД ДУХА,ТРАДИЦИЙТЕ И ИНТЕЛЕКТА.НОВИЯ ВИРУС НА ТАЗИ ЕПИДЕМИЯ В БЪЛГАРИЯ В НАЙ-НОВАТА И ИСТОРИЯ Е СТАРИЯ - СОЛОМОН ПАСИ,КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯ ЕВРЕЙСКИТЕ МИЛЯРДИ МЕЖДУ НОВИТЕ ПОРНОЗВЕЗДИ КАТО БОРИСОВ И КИРО ДОМУСЧИЕВ.....,СЪДЕБНАТА ВЛАСТ,ПОЛИЦИЯТА,ПАРЛАМЕНТА....Е КАК ДА ОТЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИНА !!! ВЗИМАТ МУ РАБОТАТА,СТРОЯТ МУ ДЖАМИЙ,ТРОВАТ ГО С ХРАНАТА,ВЪЗДУХА И ВОДАТА,СРИНАХА МУ ОБРАЗОВАНИЕТО И ГО ИСКАТ БОС,ГОЛ А ЗА КАПАК И ПЕДЕРАС,И ТО И НЕГО И НЕГОВИТЕ ДЕЦА !!!ЕЕЕЕ...ГОСПОДА КРЕТЕНИ ДЕ ДА ВИДИМ КОЙ КОГО !!! КОЙТО СКАЧА СРЕЩУ БЪЛГАРСКОТО ,СКАЧА СРЕЩУ ГОСПОД.АМА НЕ СЛУШАТ БАБА ВАНГА,....А И ПЕТЪР ДЪНОВ.СКОРО ЩЕ КАЦНАТ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЗА ДА ЛИКВИДИРАТ ОНИЯ КОЙТО ВИ ПЛАЩАТ,А ПОСЛЕ ЩЕ ВИ ЗАПАЛАТ И ВАС ЗА ДА ИЗГОРИТЕ НА ОГЪНЯ НА ПРОФАНСКИТЕ ВИ АМБИЦИЙ ДА ПОСЕГАТЕ НА МАЙКА СИ И БАЩА СИ !!! АМИН !!!

  ОтговорИзтриване
 6. Глупости ,поели са ангажименти да оправат бежанците ма те не искат да работят тука за тея пари ,хранят лобитата на такива хрантутници като домусчиев и компания ,дето им носат куфари с пари за да държат нивото на заплатите ниско ,като могат да си намират работници за по 200 евро на месец нека си намират ние ше ходим да работим същата работа поне за 2000 евро ,та да си храним родителите за да могат да им държат пенсиите на нивото на оцеляване .БОКЛУЦИ

  ОтговорИзтриване
 7. Така яко ще се набутат с вкарани уж евтини работници,че дълго време ще им държи набутването.То не е само да ги вкарат.Те са ще трябва да им плащат квартири,разноски,осигуровки,че и не могат да ги освобождават преждевременно.Не могат и да им бавят заплатите.Трябва и да ги обучават.Ами езика.Колко ще го научат,че да разбират какво се иска от тях.Изобщо,очертават им се повече проблеми и разходи,отколкото полза.Не случайно това лято се търсят толкова много хора за работа,че се предлагат и добри условия.Някои са схванали за какво става дума.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...