Adsense-top

Българин затъмни Мъск и корпорации за милиарди - направи електромобил с 5 обикновени акумулатора...

Български електро-инженер от Хасково демонстрира цялата бутафория на съвременния капитализъм, чийто символ е Елън Мъск, продаващ електромобили на тройна цена, спрямо обикновените.
Човекът върза 5 обикновени акумулатора (общо 500 лв.) и монтира обикновен електродвигател на личния си малък автомобил.
С това инженерно решение постигна пробег от 30 км., което реално е напълно достатъчно за дневна употреба. Ако сложиш още акумулатори, може и повече.
Колата се зарежда директно от 220 волтов контакт, а разходът на ток е под 1,50 лв. на 100 км.
Най-евтиният модел на "Тесла" струва 35 хиляди долара.
Корпорациите пробутват измислени продукти на чудовищни цени и ни заставят да вземаме доживотни кредити, за да им ги изплащаме.

Г.Н.

12 коментара:

 1. Това се случва с всички уж нови продукти на пазара.От много години нови стоки няма,те са модифицирани или преработени с нови електронни модули.Новите продукти са тези,които задоволяват нови потребности.Усъвършенстваните продукти/стоки/целят намаляване на производствените разходи и продажби на големи цени.

  ОтговорИзтриване
 2. Евала на човека НО що не пусне в нета технологията АБЕ как го е направил с клипчета и т,н че и ние бедните да си го направим???????????????

  ОтговорИзтриване
 3. Само, дето няма да му я регистрират!

  ОтговорИзтриване
 4. давай снимки и описание как да си го направим и ний обикновенитехора ши платиме некви парици споки

  ОтговорИзтриване
 5. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 6. След 20 зареждания акумулаторите ще са за боклука. Т.е. за 600 км. (30 км * 20 зареждания), ще има 500 лв. разход, което заедно с тока за зареждането се калкулира приблизително на 1 лв./1 км. или 100 лв./100 км.!

  ОтговорИзтриване
 7. Зависи от акумулаторите. Ако са тягови?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Тогава не струват 500 лв, а 500 парчето.

   Изтриване
  2. Браво! Поредното полезно изобретение което ще потъне в забрава. Yasen Iliev сметките са ти много далеч от истината. Аз лично имам изобретение црез което живота на акомулаторите ще се одължи над 10 пъти а зареждането им е напълно безплатно. Със моето изобретение всеки може да кара електромобил без да заплаща за зареждане на акумулаторите. И не става въпрос за слънчеви батерии и подобни простотии. Но както моето изобретение си стои за мои нужди! Тъка и това ще потъне. Никой не се интересува от това защото се настъпват огромни интереси. Толкова ме е яд че никои не иска да даде гласност че много пъти съм се чудил дали да не кача схемата във нета със определена сметка и да разчитам на човечността на всеки който се възползва от нея и със надежда че след като види ползите ще преведе някои лев за благодарност. Все пак аз съм отделил 6год. И много лични средства. Но когато и да споделя намеренията си със някой познат. Осъзнавам че ако го направя единственото което ще постигна е че много хора ще се възползват от това а аз ще трябва да продължа да се чудя как да свързвам двата края и как да изхранвам семейството си. Защото никой няма да плати и лев след като вече има това което иска.

   Изтриване
 8. Добто утро :))) В България електрокари са се произвеждали ,дори сме били 1 по производството им.Проблемът винаги е бил в батериите е сега те много напреднаха

  ОтговорИзтриване
 9. Определено е затъмнил Мъск. Преработкат ана стар голф с вероятно ужасно бавен електромотор и акумулатори с доста нисък живот и КПД е напълно сравнимо с разработката на изцяло нов тип автомобил и концепция :D

  ОтговорИзтриване
 10. Определено тенденциозна статия. Поздравления за човека, положил усилия, но нещата са несравними:
  - Пробег 30км срещу 480 км
  - 5.6" от 0 ÷ 96 km/h
  - 35000 долара срещу 60000 за бензинов аналог
  - Безплатно зареждане на Powerstation na Tesla

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...