Adsense-top

Шефката на НАП вече с над 4000 лв. заплатаМинистерският съвет определи на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова увеличение на основната месечна заплата с 10% спрямо настоящия й размер. 
От 1 април тази година тя ще получава 4070 лева, съобщиха от правителствената информационна служба.
"Решението е обусловено от водещия принос на ръководителя на приходната агенция за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2017 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги" - така се мотивираха от кабинета.
В съобщението се уточнява, че съгласно чл. 8, ал. 5 от Закона за НАП, възнаграждението на изпълнителния директор се определя от Министерския съвет. 
Предложението обаче е внесено от финансовия министър Владислав Горанов.
Галя Димитрова оглави данъчната агенция в началото на месец май миналата година, след като тогавашният директор - Бойко Атанасов, става третият заместник-министър на финансите с ресор „Приходни агенции”. Галя Димитрова има 22-годишен опит в приходната администрация, ръководила е различни звена. От 2013 г. е заместник-изпълнителен директор на НАП”, подчерта тогава Горанов.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...