Adsense-top

ПЕТЪР СТОЯНОВ РОПТАЕ СРЕЩУ 3 МАРТ: КАКЪВ Е ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ДЕН, АКО ЩЕ РАЗДЕЛЯ БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО...

Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци – мисля, че е наш въпрос. Колкото и малък да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята благодарност. Това заяви Петър Стоянов, президент на България 1997 – 2002 година.
Този въпрос се превръща в много чувствителна тема и започвам да се замислям за 3 март като национален празник, посочи Стоянов пред БНТ. Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество, допълни той като обясни, че е прочел много коментари и те са били противоположни.
Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо лошо, коментира Петър Стоянов. „Отношенията между българския и руския народ са нещо различно от правенето на реална политика“, категоричен бе той.
Стоянов коментира и случая в Пловдив, при който беше задържан рентгенологът д-р Иван Димитров. По думите на Стоянов „казусът в Пловдив е много чувствителен“. Той опира повече до юридическите параметри на това, което се нарича неизбежна самоотбрана, обясни той.
Но извън това става въпрос за най-голямото поражение върху България – националната деморализация, смята Петър Стоянов. „И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност – всичко това са следствия от националната деморализация в България“, заяви той.
Не можем да виним и изискваме само от институциите, забравихме за ролята на семейството, църквата и училището, каза още Петър Стоянов.

Източик: Palcigore

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...