Adsense-top

Фандъкова готви да хвърли 30 млн. лв. за "тикет" система.... Билетчето поскъпва отново...

Отдавна очакваната тикет система на София премина първата си крачка. Центърът за градска мобилност отвори офертите на фирмите, които имат желание да я осъществят. Те са 10.
Проверка на 19 минути за слагането на подобни системи в различни градове в ЕС и САЩ и допитването до специалисти в чужбина показаха, че нормалната цена е около 30 милиона лева.
Възможно е обаче да има кандидати и с тройни котировки, пресмятат експертите. Което би могло да се превърне и в лакмус за корупция.
Като цяло, до момента Общината направи какви ли не инвестиции, в какви ли не системи, и крайният резултат е увеличаване на цената на билетчето. То стигна космическото ниво от 1,60 лв., а нощем дори е 2 лв.
В момента да пътуваш с кола е по-евтино отколкото с автобус и това води до задръстване на столицата от автомобили. 
Тикет системата дава повече удобства на пътниците. С един превозен документ ще може да се ползва цялата мрежа на градския транспорт, като ограничител ще бъде само времето. Включително билетите ще важат и за метрото, за което сега се купуват отделно.
Освен това картите за пътуване ще могат да се зареждат от удобно за всеки място – през телефон или от домашния компютър. Няма да се налага хората да се редят на опашка.

19 мин

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...