Adsense-top

Унгария си изтегля златото от Лондон, Бойко мълчи - имаме там 20 тона българско злато...

Националната банка на Унгария поиска да си прибере 100 000 унции злато от Лондон. След победата на Путин в Русия, настъпи необичайно раздвижване последните дни. Причината за това беше страхът от бъдещата „геополитическа криза“.
Общата стойност на 3-те тона злато е 130 млн. долара. Според Унгарската централна банка оттеглянето се дължи на загрижеността от „геополитическата криза“, заради конфликта Лондон — Москва. Освен това ситуацията вече се е влошила толкова, че задържането на злато извън страната е твърде рисковано.
„Златото не е само инвестиционен продукт за централната банка, но и стратегически инструмент, който повишава доверието към страната както в чужбина, така и у дома“, се казва в изявление на банката.
Припомняме, България държи 7 пъти повече злато от Унгария, в Лондон. Ние депозирахме половината от златния си резерв по времето на Милен Велчев. Това са 20 тона злато, на стойност около 1 милиард долара.
Засега не се е чуло предателят Бойко да замисля подобни действия на тези като на Орбан.
При това, Унгария не е единствената страна, която настоя да си върне златните резерви в страната.
През август Германия връща 53,780 златни плочки от Париж и 940 тона злато от Лондон. Австрийските и холандските централни банки също наскоро си върнаха големи количества златни резерви.
Русия направи това преди две години, а Централната банка на Русия прие и 3 милиона унции защита или около 100 тона злато на стойност над 3,5 млрд. долара от американския банков и финансов гигант „Ситигруп“.
Причините за тези действия са спорни. Според международни икономически организации се задава грандиозен икономически колапс, заради който златото се връща в страните, където да обезпечи националните валути. Според друг слух, скандалът между Лондон и Москва е причината за тези действия. Двете страни в момента са в дипломатическа война, а преизбирането на Владимир Путин още повече втвърди тона към Русия.
Тревогите от трета световна война също напрягат обстановката. По всичко изглежда, че световните пазари са изправени пред сложна ситуация. В комбинация със заплахата от търговска война със САЩ, Лондон изглежда несигурно място за съхранение на европейското злато. А и излизането на страната от ЕС също наля масло в огъня.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...