Adsense-top

Мъдро решение: Премиерът се закани да прати 200 000 чиновници да пълнят дупки

Премиерът Бойко Борисов се закани да изкара 200 000 души администрация да запълва дупките по пътищата при необходимост. 
Това е станало на оперативно заседание на Министерския съвет, свикано по искане на Борисов относно противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон. 
"Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и желание. 
Не само да регистрираме хорското нещастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да говорим за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... 
Последното, което минава на хората през ума, е това. 
Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. 
И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът", посочи премиерът Борисов, цитиран от правителствената информационна служба, съобщава "Медиапул".
Премиерът е обвързал пътните ремонти с безопасността на движението. Той е препоръчал администрацията на пътната агенция и полицията да бъдат ангажирани активно с осигуряване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подпомагане на местните власти при изпълнение на отговорностите им по отношение на общинските пътища.
Премиерът е възложил на министъра на вътрешните работи Валентин Радев да организира видеонаблюдение и да осигури полицейско присъствие в малките населени места да стане негов личен приоритет.
Борисов е наредил още при пътуванията си в страната и участието си в анализи за работата на областните дирекции на МВР Валентин Радев да се среща с всички кметове, включително кметските наместници, да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи и да предприема незабавни мерки за подобряването на работата, ако бъдат докладвани проблеми.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...