Adsense-top

Предателят Бойко подари 2-та ни Атомни Реактора на Турция!

Сензационно разкритие от последните минути: На 8 септември тази година, турският министър на енергетиката и природните ресурси и зет на Ердоган, Берат Албайрак дойде в България и се срещна с премиера Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова.
Според наши сигурни източници, на тази среща премиерът Борисов и турският министър Албайрак са се договорили България да продаде на Турция двата руски реактора на АЕЦ „Белене“. На всичкото отгоре, реално заплащане оттурска страна не е предвидено.
Двата реактора ще ни бъдат изплащани във времето с доставки на ток от Турция към България. Борисов и Албайрак са се разбрали още цената на турския ток за България да е безумно висока (между 10 и 12 ст. за киловат/час, при положение, че нашият АЕЦ „Козлодуй“ продава на Гърция ток за 6 ст. киловат/час- б.р.), за да може двата ни реактора да излязат на Турция без пари – точно на половината от цената, на която ги купихме от Русия.  Цялата статия прочети по-долу:
Както всички печеливши отрасли в българската промишленост, така и нашата енергетика, която беше на световно ниво, трябва да бъде окончателно ликвидирана.
Новите ни господари от Вашингтон и Брюксел получаваха обриви само при мисълта, че имаме една от най-мощните армии на Балканския полуостров и в цяла Европа. И я ликвидираха с помощта на нашите политици-послушковци, които получиха за това астрономически суми в банковите си сметки.
Нашето модерно селско стопанство и мощната ни промишленост, изградени от българския народ с братската помощ на СССР, също бяха трън в очите на янките и техните западни пудели. И набързо бяха унищожени.
ПЛОЩАДКА НА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“
Накрая дойде ред и на перлата в короната на нашата индустрия – модерната и преуспяваща българска енергетика, която продаваше ток и на Турция, и на Румъния, и на Македония, и на Гърция. Ние бяхме енергийния център на Балканите. А чрез проектите Южен поток, АЕЦ „Белене“, Бургас – Александруполис и т.н., които нашите руски братя предложиха първо на нас, и то при невероятно изгодни за България условия, ние на практика щяхме да станем енергиен център за цяла Европа.
Само че през 2012 г. Борисов, с цялото си нахалство, обяви АЕЦ „Белене“ за „гьол, който погълнал милиарди левове“, а Южен поток – за екологично „опасен“! И така спря всички грамадни енергийни проекти, които България щеше да получи даром от мощна, славянска Русия.
Но спирането на големите руски енергийни проекти беше само една от стъпките в плана на Запада за разгромяване на нашата енергетика. Първата крачка всъщност беше направена от Меглена Кунева, която дълго време заблуждаваше българската общественост, че атомните реактори на АЕЦ „Козлодуй“ били много остарели и опасни – едва ли не като Чернобил. И затова трябвало да бъдат затворени. По нареждане на Европейската комисия.
Първо: ЕК няма и не е имала правомощия да нарежда каквото и да било на нашата държава. Второ: Блоковете на АЕЦ „Козлодуй“ бяха изцяло реновирани и модернизирани. Те практически станаха като нови- по-модерни и сигурни от тези в половин Западна Европа. Но въпреки вложените много милиони от българската държава в това обновление на мощностите на Първа атомна електроцентрала, тя трябваше почти напълно да бъде затворена. И трето: Оказа се, че такова „нареждане“ изобщо не е имало. Просто Кунева беше част от мащабния план на Транснационалните корпорации за унищожаването на България. А френската банка „Париба“, в чийто борд беше тя, финансира строежа на АЕЦ в Румъния. Така че задачата на Кунева беше да разчисти конкуренцията на французите на Балканите откъм България.
Европейската комисия, обаче, която също беше част от плана за унищожаване на източноевропейските славянски държави, поиска от нас да спрем през 2019 г. всички топлоелектрически централи с лигнитни въглища. ТЕЦ-овете обаче произвеждат около 47 % от потребяваната ел. енергия у нас.
А на всички е ясно, че без АЕЦ „Козлодуй“ и без ТЕЦ-овете, нашата страна остава без електричество. Просто няма да имаме ток. Нито за бита, нито за промишлеността.
И за да бъде картинката на поробването и унищожението на страната ни пълна, бе нужно още едно, последно предателство. На 8 септември тази година, турският министър на енергетиката и природните ресурси и зет на Ердоган, Берат Албайрак дойде в България и се срещна с премиера Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова.
БЕРАТ АЛБАЙРАК
Според наши сигурни източници, на тази среща премиерът Борисов и турският министър Албайрак са се договорили България да продаде на Турция двата руски реактора на АЕЦ „Белене“. На всичкото отгоре, реално плащане не е предвидено. Двата реактора ще ни бъдат изплащани във времето с доставки на ток от Турция към България. Борисов и Албайрак са се разбрали още цената на турския ток за България да е безумно висока (между 10 и 12 ст. за киловат/час, при положение, че нашият АЕЦ „Козлодуй“ продава на Гърция ток за 6 ст. киловат/час- б.р.), за да може двата ни реактора да излязат на Турция буквално без пари.
В момента, според друг достоверен наш източник, се водят преговори и за продажбата на „Лукойл България“ на турска фирма. Едва ли е необходимо да добавяме, че по този начин енергетиката на България изчезва. А всичко, което е останало от нея, преминава в ръцете на турската държава.
Нека добавим, че в момента Турция изгражда три атомни електроцентрали в близост до българската граница. И двата български реактора от Белене ще бъдат монтирани именно там.
Така България попада изцяло в зависимост от прищевките на султан Ердоган. И новото турско робство виси като дамоклев меч над главите на всички ни.
А вместо да имаме евтин ток, ще продължаваме да плащаме от мизерните си заплати космически скъпа енергия, която всъщност ще става все по-скъпа и по-скъпа… А парите ни от сметките за ток ще потъват в джобовете на турските чорбаджии.
И преди да сте коментирали тази новина, ето ви коментарът на Скандално.нет, който днес ще е лаконичен:
Че Бойко Борисов е най-яркия национален предател и топ. погребалния агент на България, е ясно вече и на децата. Но нека знаят клетите идни български поколения, че национални предатели са били и всички онези обикновени български мижитурки и идиоти, които го избраха да вземе властта! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...