Adsense-top

Мега комисията за борба с корупцията се захвана с календарчета и писалки за 19,800 лв., ЧЕЗ и стената на Валери изобщо не се проверяват... :)

Очакването, че ГЕРБ ще създадат поредния клоун на борба с корупцията с поредната "комисия" по въпроса, напълно се оправдаха.
Докато страната се тресе под скандали за ЧЕЗ (320 милиона евро) и за оградата по границата (150 млн. лв.), Комисията за борба с едрата корупция се захвана с... календарчета и писалки.
Разправят, че румънският анти-корупционен орган е пред разпад и закриване, защото тамошните прокурори изпоумрели от смях като видели какво става в България. Припомняме, в Румъния в затвора са министри и депутати, кметове, дори един министър-председател има.
При нас фамозната комисия, начело на която е прокурорът потулил делото "Мишо Бирата", се захвана с някаква смешна поръчка на Божидар Димитров като директор на НИМ.
Въпросната сделка, освен всичко друго, не е незаконна, защото е под 30 хиляди лева, колкото е прагът за организирани на конкурси по ЗОП. Единственото нарушение е, че Димитров не е подал някаква декларация за конфликт на интереси, защото фирмата-изпълнител е свързана с дъщеря му.
Сега, възможно е Божо да е прибрал някой лев, покрай дъщеря си. Но сделка за 20 бона, напълно законна, и по която той най-много може да получи "глоба", е това да ни е борбата с едрата корупция, това е абсурд...
С подобни случаи се занимава икономическа полиция, или дори - местното РПУ.
А едрата корупция си има име - ГЕРБ. А ГЕРБ си има началник - премиерът. Никаква борба с едрата корупция не е възможна, ако не се хванат върховете на политиката. Но тъй като в последните 10 години все тези хора управляват, то те трябва да хванат сами себе си.
Очевидно, по-добре да се закрие тази комисия - поне да не се харчат парите на данъкоплатците...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...